Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vad kostar det egentligen att bygga en pool?
I artikeln...
Vad är det som kostar?
Prisexempel grävning av pool 4 x 8 meter
Vad behöver du ha till poolen?

Kostnader för att bygga pool

Är du sugen på att bygga en pool och undrar över hur mycket det kommer kosta dig? Många olika faktorer påverkar det slutgiltiga priset för att bygga en pool. På Polarpumpen erbjuder vi pooler för både stora och små budgetar eftersom vi tror på att alla ska ha möjlighet att njuta av ett svalt bad i sin egen trädgård.

Vad kostar en pool?

En av de saker som påverkar priset allra mest är vilken modell och storlek du vill att din pool ska ha. På Polarpumpen kan du hitta pooler för under 5 000 kronor som kan placeras direkt på gräsmattan. Dessa pooler kan du enkelt montera själv och om du inte vill bygga ett trädäck eller dylikt runt poolen tillkommer inga extra kostnader för poolen i sig. Vill du däremot att din pool ska grävas ner tillkommer kostnader för markarbete och grävning. 

Resultatet slog alla förväntningar
2 arbetsdagar efter beställning hade Veronica en pool i trädgården, och dagen efter var den uppvärmd och klar. Läs mer om hur smidigt det kan vara att beställa pool och poolvärmepump online.

Vad kostar det med ovan mark pool?

Ovan-mark-pooler finns från under 5000 kronor och upp till runt 40 000 kronor. Skillnaden är framför allt storleken och kvaliteten. Ofta får du ett poolpaket där allt ingår, som man måste ha för att poolen ska fungera. Det kan dock vara idé att köpa till en poolvärmepump för att få energisnål värme i poolen. 

Pool ovan mark
Här hittar du pooler som passar ovan mark. Praktiskt för dig som är på jakt efter en enklare och lite billigare pool.

Vad kostar nedgrävd pool?

Nedgrävd pool kostar betydligt mer än en ovan mark. Detta beror främst på att det krävs betydligt mer arbete med underlaget. Nedgrävda pooler är vanligtvis också betydligt större än ovan-mark-pooler och konstrueras dessutom för att hålla betydligt längre. Det finns möjlighet att gräva ner enklare glasfiberpooler och då kan man komma undan med en lägre kostnad. Men vanligtvis landar en nedgrävd pool på 250 000-500 000 kronor.

Vilka faktorer påverkar priset:

  • Hur stor pool du vill ha
  • Vilken sorts stomme du väljer
  • Hur mycket arbete du gör själv
  • Vilka tillbehör du vill ha

Vad behöver du ha till poolen?

En pool är mer än bara ett skal, som fylls med vatten. Du behöver också investera i vissa tillbehör, för att värma upp och skydda poolen. Väljer du rätt tillbehör så kan du spara mycket pengar i längden. Nedan kan du läsa mer om kostnadseffektiva värmesystem och isolering till din pool.

Värm upp din pool med en poolvärmepump

För att poolen ska vara behaglig att bada i krävs det att du värmer upp vattnet. 90 % av all pooluppvärmning i Sverige görs med poolvärmepump. En poolvärmepump kräver en större investering till en början men tack vare värmepumpens energieffektiva uppvärmning kan du spara så mycket som 65-85 % av uppvärmningskostnaderna jämfört med andra uppvärmningssystem. På Polarpumpen hittar du ett brett sortiment av poolvärmepumpar från ca 7000 kronor och uppåt.

» Poolvärmepumpar

Investera i pooltäckning

Idag är det lag på att täcka poolen för att öka säkerheten. Faktum är dock att pooltäckning även sänker dina kostnader för uppvärmning, rengöring och underhåll av din pool avsevärt. Pooltäckningen hindrar värmen från att avdunsta så att ditt uppvärmningssystem inte behöver jobba lika hårt för att upprätthålla rätt temperatur i vattnet. Täckningen hindrar även smuts och regnvatten från att förorena vattnet så att du behöver spendera mindre pengar och tid på att underhålla din pool. Pooltäckning finns i många olika modeller. Väljer du ett enklare poolskydd behöver du inte betala mer än några hundra kronor för ett bra skydd. Genom att investera i ett lyxigt pooltak kan du sänka uppvärmningskostnaderna för din pool samtidigt som du möjliggör för bad i dåligt väder och längre in på säsongen!

En bättre pooltäckning kostar från runt 10 000 kronor till uppåt 100 000 kronor för ett avancerat pooltak.

» Pooltak och pooltäckning

Hur mycket kostar det att ha en pool?

När du ser över kalkylen för att skaffa en pool är det också bra att se över omkostnaderna. Hur mycket kostar det egentligen varje månad att ha en pool? För att hålla vattnet rent krävs en del kemikalier och sen kostar det ju lite att ha värme i poolen.

» Så mycket kostar pool varje månad

Mer om att skaffa pool