Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Vad kostar det egentligen att bygga en pool?
I artikeln...
Vad är det som kostar?
Prisexempel grävning av pool 4 x 8 meter
Vad behöver du ha till poolen?

Kostnader för att bygga pool

Är du sugen på att bygga en pool och undrar över hur mycket det kommer kosta dig? Många olika faktorer påverkar det slutgiltiga priset för att bygga en pool. På Polarpumpen erbjuder vi pooler för både stora och små budgetar eftersom vi tror på att alla ska ha möjlighet att njuta av ett svalt bad i sin egen trädgård.

Vad kostar en pool?

En av de saker som påverkar priset allra mest är vilken modell och storlek du vill att din pool ska ha. På Polarpumpen kan du hitta pooler för under 5000 kronor som kan placeras direkt på gräsmattan. Dessa pooler kan du enkelt montera själv och om du inte vill bygga ett trädäck eller dylikt runt poolen tillkommer inga extra kostnader för poolen i sig. Vill du däremot att din pool ska grävas ner tillkommer kostnader för markarbete och grävning. På Polarpumpen finner du nedgrävda modeller från ca 50.000 kronor och uppåt.

Prisexempel grävning och anläggning av pool 4 x 8 meter

Arbete Kostnad
Grävning 15.000 kr
Bortförsel 15.000 kr
Deponi (kommunpris) 30.000 kr
Etablering (personal, maskiner) 10.000 kr
Markbädd 20.000 kr
Totalt 90.000 kr

Prisexempel grävning och anläggning av 4x8 meters pool

Prisexemplet vi presenterar här utgår från en pool på 4x8 meter och inkluderar kostnaderna för hela arbetet, från personal- och maskinkostnader till grävarbete och bortförsel av jord. Totalt landar kostnaderna för en pool på 4x8 meter på 90.000 kronor. Priset kommer dock variera beroende på vilka tjänster du behöver köpa till, vem du anlitar samt vilket arbete som behöver utföras.

Själva grävningen av poolen kostar ca. 15.000 kronor och för att få jorden bortförd behöver du betala ca. 15.000 kronor till. Den bortförda jorden kostar sedan runt 30.000 kronor i deponiavgifter, alltså för att föras till soptippen. Kostnaderna för etablering, det vill säga för uthyrning av personal och maskiner, varierar beroende på vem du anställer och hur stora maskiner som krävs men landar i detta exempel på ca. 10.000 kronor. De övriga 20.000 kronor vi har räknat in i exemplet är för anläggningen av fiberduk och markbädd. Totalt landar arbetet på 90.000 kronor.

Vad behöver du ha till poolen?

En pool är mer än bara ett skal, som fylls med vatten. Du behöver också investera i vissa tillbehör, för att värma upp och skydda poolen. Väljer du rätt tillbehör så kan du spara mycket pengar i längden. Nedan kan du läsa mer om kostnadseffektiva värmesystem och isolering till din pool.

Värm upp din pool med en poolvärmepump

För att poolen ska vara behaglig att bada i krävs det att du värmer upp vattnet. 90 % av all pooluppvärmning i Sverige görs med poolvärmepump. En poolvärmepump kräver en större investering till en början men tack vare värmepumpens energieffektiva uppvärmning kan du spara så mycket som 65 - 85 % av uppvärmningskostnaderna jämfört med andra uppvärmningssystem. På Polarpumpen hittar du ett brett sortiment av poolvärmepumpar från ca 7000 kronor och uppåt.

» Poolvärmepumpar

Investera i pooltäckning

Idag är det lag på att täcka poolen för att öka säkerheten. Faktum är dock att pooltäckning även sänker dina kostnader för uppvärmning, rengöring och underhåll av din pool avsevärt. Pooltäckningen hindrar värmen från att avdunsta så att ditt uppvärmningssystem inte behöver jobba lika hårt för att upprätthålla rätt temperatur i vattnet. Täckningen hindrar även smuts och regnvatten från att förorena vattnet så att du behöver spendera mindre pengar och tid på att underhålla din pool. Pooltäckning finns i många olika modeller. Väljer du ett enklare poolskydd behöver du inte betala mer än några hundra kronor för ett bra skydd. Genom att investera i ett lyxigt pooltak kan du sänka uppvärmningskostnaderna för din pool samtidigt som du möjliggör för bad i dåligt väder och längre in på säsongen!

» Pooltak och pooltäckning

Pooler till bra pris - för hela familjen och alla trädgårdar