Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Det ser så härligt ut med pool, men hur mycket jobb är det egentligen?
I artikeln...
Vad krävs?
Effektiv och automatisk rengöring
Förebygg smuts

Är det mycket jobb med pool?

Funderar du på att bygga pool men är osäker på hur mycket tid som krävs av dig för att underhålla poolen? Att njuta av svalkande dopp i sommar behöver inte vara besvärligt. Med förebyggande åtgärder och automatisk rengöring underlättar du skötseln avsevärt.

Hur lång tid tar det att sköta poolen?

För de flesta brukar det ta ca 30 minuter i veckan under badsäsongen att ha hand om poolen. Tycker du att det låter mycket eller lite? Jämför med andra aktiviteter för den med trädgård: gräsklippning, ogräsrensning, trimning av buskar, vattning... Hur lång tid hade det tagit att sköta samma yta om det var en gräsmatta eller en rabatt?

Poolskötsel:
Räkna med ca 30 min per vecka.

Vad är det för jobb med en pool?

Främst behöver du se till att vattnet är rent och att poolen rengörs. Det är också lite extra jobb på våren inför uppstart och på hösten när poolen stängs ner för säsongen.

Att vattnet i din pool är rent är det viktigaste du behöver tänka på. Med smutsigt vatten kan såväl poolen som de som badar i den ta skada. Du behöver genomföra kontinuerliga kontroller av ditt poolvatten för att vara säker på att vattenvärdena är okej. För att kontrollera vattnet använder du pH stickor och genom att tillsätta diverse medel i ditt vatten säkerställer du att det är hälsosamt att bada i.
Rätt värden för poolvatten - och hur du åtgärdar problem med vattnet.
Rengöring av poolen innebär också lite jobb. Smuts i poolen måste avlägsnas och beläggningar ska bort. Men det finns också mycket du kan göra för att förebygga, så att underhållet blir enklare.
Rengöring och skötsel av pool
Vinter - vad gör jag då? På vintern behöver poolen och dess tillbehör skyddas, så du undviker frysskador.
Så vinterstänger du din pool
Våren kommer - så startar du upp poolen igen. Till stor del gör du vinterstängningen baklänges, men det är några grejer att tänka på för att få en välmående pool under sommarsäsongen.
Så startar du upp poolen på våren

Så kan du minska jobbet med en pool

Bland det viktigaste för att minska jobbet med en pool är att se till att alla duschar innan användning, så att man inte får smuts, rester av smink, hårspray och annat i poolvattnet.

Poolrobot - hjälper med rengöringen

När det kommer till att avlägsna smuts som löv och dylikt från din pool är en poolrobot det allra smidigaste alternativet. Du kan rengöra din pool för hand med en hov eller dylikt, men du kan även låta en poolrobot göra jobbet åt dig. Poolroboten fungerar som en automatisk dammsugare som rengör ditt vatten kontinuerligt. Med en poolrobot kan du spara in många timmar på rengöring och får mer tid över till att njuta av din rena pool.

Poolrobot och pooldammsugare
Rengör din pool automatiskt med en poolrobot.

Pooltäckning - förebygger smuts i poolen

Att täcka poolen förhindrar att smuts och regnvatten kommer ner i poolen. Med pooltäckning kan du därmed minimera mängden smuts som når din pool vilket underlättar rengöringen avsevärt. För bäst effekt bör du täcka poolen så snart du inte badar i den. Pooltäckning hjälper dig också att skydda poolen så som du bör enligt lag. Dessutom sänker du energikostnaderna eftersom mer värme stannar i poolen. 

Pooltak och pooltäckning
Spara energi, minska behovet av rengöring och säkerställ att inte barn råkar ramla i poolen.