Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Värna om miljön
Slippa åka flygplan eller bil
Längre säsong med pooltak

Hur är det klimatsmart med egen pool?

Det finns många anledningar till varför man väljer att köpa en pool. En av anledningarna är att det är mycket mer klimatsmart att skaffa en egen pool än att behöva åka iväg för att bada.

Kan man värna om miljön genom att skaffa en egen pool?

Det är inte alltid att man tänker på hur miljösmart det kan vara att skaffa en egen pool. Många skaffar en pool av andra skäl, såsom exempelvis att de vill ha roligt med vänner och familj eller för att få avslappning och/eller motion.

Inget flygplan: På sommaren är det högsäsong för att åka utomlands, i alla fall om du är svensk. Där det oftast är sol och bad som lockar. Man vet själv med sig att tanken på att ligga och glassa vid poolen på semestern är en stor del av det som lockar. Har du då en egen pool i trädgården så kan du redan ligga och glassa vid poolen och kommer då känna att det inte är något som lockar riktigt lika mycket längre. Vilket gör att du slipper ta flyget för att bada.
Ingen bil: Oavsett om du är hemma i Sverige eller i utlandet och ska bada, händer det oftast att man behöver ta sig med bil till badplatsen. Antingen om man tar bilen till flygplatsen eller tar bilen till badplatsen så gäller det att få med sig all packning och knö in sig i bilen. Även om du inte har några barn kan det vara minst lika jobbigt att knö in sig där. Har du däremot en pool i trädgården, då har du alltid när hem och slipper ta med dig all packning. Då kan bekvämt bara ta med dig de få saker som du verkligen behöver. För har du glömt något kan du enkelt gå in och hämta det, utan att behöva ta en lång bilfärd.

Pooltak och poolvärmepump förlänger du säsongen

Vädret i Sverige kan variera kraftigt, även om det är sommar, därför är ett pooltak att föredra. Med ett pooltak håller sig värmen i poolen bättre, även om höstkylan närmar sig. Skulle det vara regn och rusk på utsidan kan du fortfarande bada i poolen, när taket är på, utan att behöva känna av annat än den njutbara värmen från poolen, samtidigt som du hör regnen smattra mot pooltaket. Ett pooltak har ingen elförbrukning.

En poolvärmepump värmer poolen på ett energisnålt sätt. Jämfört med eluppvärmning förbrukar poolvärmepumpen vanligtvis en bra bit under hälften så mycket. På så vis kan du värma poolen utan att det går så mycket energi. I kombination med pooltaket, stannar dessutom mer av värmen i poolen.

Läs mer om:

Pooltak och pooltäckning
Behåll värmen i poolen med pooltak och pooltäckning.
Energisnål uppvärmning av pool
En poolvärmepump ger flera gånger så mycket värme som den förbrukar i energi. Ett energisnålt sätt att värma din pool.

Vi hjälper dig!

Vill du också vara klimatsmart och köpa en egen pool istället för att behöva åka med bil eller flyg för att komma till en pool? Då hjälper våra experter gärna till! Du når våra poolexperter på 0770-777 600. Varmt välkommen!

Pool - är det något för mig?