Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Fler intresserade av huset
Pool har blivit mer populärt
Undersökningar baserade på husförsäljningar

Ökar värdet på huset med en pool?

Funderar du på att skaffa pool? Undersökningar visar att poolbygge är en smart investering då det kan öka husets värde med upp till 9,3 %.

Fler intresserade när huset har pool

En pool på tomten ger ett exklusivt intryck och ökar intresset hos många intresserade, det visar en undersökning gjord på husförsäljningar med och utan pool på tomten. Med en pool på tomten är det många som tycker att huset blir mer värt, även de som inte tidigare funderat på att de vill ha en pool. Undersökningen visar att värdet på huset ökar med ett genomsnitt på 9,3 % efter att byggkostnaderna för poolen är avdragna. En annan undersökning visar på en värdeökning på 3,45 % (249 000 kr) och 3,49 % i Storstockholm.

Visste du att
Huset värde ökar med ett genomsnitt på 9,3 % efter att kostnaderna för att bygga poolen är avdragna.

Pool har blivit mer populärt

Pool har på senare år blivit mer populärt och är allt mer vanligt i svenska hem. Under covid-pandemin fick poolen ett riktigt uppsving i Sverige, när fler såg möjligheten att ha pool hemma, kanske för att man inte kunde resa utomlands.

Att pool har ökat i populärt tros också bero på att det idag finns betydligt mer energisnåla uppvärmningsalternativ (poolvärmepump), goda möjligheter att behålla värmen i poolen och skydda mot smuts (pooltak och pooltäckning) och poolrobotar som sköter en del av underhållet åt dig.

Ytterligare en anledning till populariteten kan vara att det idag finns betydligt fler enkla och billiga alternativ på marknaden, såsom enklare ovan-mark-pooler.

Läs mer:

» Är det mycket jobb med pool?

Mer om undersökningarna

Undersökningen som visar på en ökning på 9,3 % utfördes av en mäklarfirma och ett analysföretag. De tittade på 40 800 husköp i 16 kommuner under 5 års tid och kom fram till att hus med pool gick för 9,3 % mer. Man tittade på genomsnittligt kvadratmeterpris för hus med och utan pool.

Den andra undersökningen som gav 3,45 5 utfördes av Booli. Här tittade man på 3 415 hus med pool, under ca 4 års tid.

Det framgår inte i undersökningarna vilken sorts pool man har tittat på, men vi kan förvänta oss att en mindre ovan-mark-pool inte ger samma värdehöjning som en större nedgrävd pool med pooltak och en effektiv poolvärmepump. Detta kan också vara orsaken bakom att de olika undersökningarna gav så olika resultat.

Pool - är det något för mig?