Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Steg för steg guide - vårstarta poolen rätt
Videoguide - så vårstartar du poolen
Chockklorering, pH-värden och rent poolvatten

Vårstarta pool - så gör du

Våren är här och det är dags att vårstarta poolen inför årets poolsäsong. Många kan uppleva problem med grönt eller illaluktande vatten efter vinterhalvåret och då kan det vara bra att veta hur man åtgärdar dessa problem inför badsäsongen.

I denna poolguide går vi igenom hur du vårstartar poolen, steg för steg. Om du hellre tittar på en video som förklarar hur du ska göra hittar du vår videoguide längre ner på sidan.

Hur vårstartar man poolen? 

Att vårstarta poolen är samma sak som att göra en omvänd vinterstängning. Med andra ord ska du återmontera alla tillbehör och all utrustning som du har vinteranpassat, fylla poolen till badnivå samt starta upp uppvärmningen och tillsätta nytt klor.

Det viktigaste att tänka på när du startar poolen inför badsäsongen är att säkerställa att all utrustning är monterad och fungerar som den ska samt att säkerställa ideala värden i poolvattnet

Vill du hellre se en film över hur du vårstartar poolen? Kika på videon nedan för steg för steg guide! 

Vårstarta din pool steg för steg 

1
Börja med att ta bort eventuella plåtar, pooltak eller pooltäckning från poolen. Återställ all poolutrustning som du har vinteranpassat.
2
Fyll upp poolen till din vanliga vattennivå. Det går snabbare att fylla upp vattnet om du håller slangen över vattenytan. Genom att fylla poolen när vattenanvändningen i området är som lägst sparar du ännu mer tid. Fyll alltid poolen med kallt vatten.
Mer om att fylla poolen med vatten
3
Värm poolen! Återmontera och starta sedan upp din uppvärmning. Vänta några minuter efter uppstart för att se så att allting har startat och fungerar som det ska. Om det inte gör det är det bypassventilen du behöver ställa in. Då får du antingen öka eller sänka trycket. Genom att täcka poolen går även uppvärmningen snabbare eftersom pooltäckningen minskar värmeförlusterna från ytan. Beroende på poolens storlek kan du räkna med mellan 2-3 dagar för att uppnå idealisk temperatur. Självklart går det värma poolen snabbare men då ökar energiförbrukningen eftersom du låter din värmekälla arbeta väldigt hårt. För en låg energiförbrukning är det bättre att du låter poolen värmas upp under längre tid och med hjälp av pooltäckningen som skydd.
Allt om uppvärmning av pool
4
Nu är det dags att rengöra poolen genom att avlägsna smuts och löv som hamnat i vattnet under vintern. Använd dina rengöringsverktyg för att avlägsna all smuts från vattnet.
Så rengör du poolen effektivt
5
När poolen är ren från smuts ska du testa vattnet och säkerställa att alla värden ligger inom acceptabla, eller allra helst ideala, spann. Du kan behöva chockklorera poolen.
Normala vattenvärden och vanliga fel
Kom ihåg!
Ett klart vatten är inte alltid ett tecken på ett bra vatten. Klart vatten kan vara surt och slita på utrustningen, du ska därför alltid testa vattnet regelbundet.

Har du problem med poolvattnet?

Att uppleva problem med sitt poolvatten inför vårens uppstart är ett vanligt problem. Oftast finns det en enkel förklaring och en smidig lösning. Här går vi igenom vanliga problem som klorlås och kalkutfällning och hur du åtgärdar dom.

» Felsökning - vanliga fel på poolvatten och hur du åtgärdar dem

Enklare användning av din pool