Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Hur gör man med sin pool på vintern?
I artikeln...
Checklista vinterstängning av pool
Stäng av värmen
Täck poolen över vinter

Vinterstängning av pool

När sommaren är slut och kylan närmar sig är dags att vinterstänga poolen för säsongen. Om du följer råden för vinterstängning undviker du problem med frost och alger och förenklar uppstarten av din pool inför kommande säsong.

Film - så vinterstänger du poolen

Ta hjälp av vår film, för att se hur du vinterstänger din pool:

Checklista vinterstängning av pool

1
Tillräckligt kallt vatten (10 grader eller kallare)? Det första du ska göra är att stänga av ditt värmesystem så att vattentemperaturen sjunker. Innan du kan börja behandla och stänga din pool för vintern ska temperaturen i vattnet ha sjunkit till högst 10 grader. Stänger du poolen när vattnet är varmare än 10 grader ökar risken för att det bildas alger under vintern vilket leder till att du behöver tillsätta mer kemikalier och städa poolen mer till våren. Efter att du stängt av värmen ska du låta vattnet cirkulera som vanligt och du bör fortsätta tillsätta dina kemikalier för att undvika algbildning.
Så gör du med poolvärmepumpen på vintern
2
Är vattenvärdena ok? När vattnet är kallare än 10 grader kan du göra ett pH test. Inför vintern bör värdet ligga mellan 7.2 - 7.6 för att förebygga kalkbeläggning och rostskador. Du bör med fördel även chockklorera poolen innan du går vidare till nästa steg.
3
Töm poolen på tillbehör och eventuellt även vatten! Samtliga tillbehör ska dräneras och tömmas på vatten för att sedan förvaras på en frostfri plats över vintern. Du som har en pool i ett material som inte tål att ha vatten i sig under vintern behöver tömma poolen.
Så tömmer du poolen på vatten
4
Rengör pool och tillbehör! Nu är det även dags att backspola ditt filter i några minuter. För att undvika skador och uppkomsten av alger eller dylikt är det jätteviktigt att du rengör poolen noggrant. Skrubba alla ytor och rengör filer noggrant.
5
Täck poolen över vintern med ett vinterskydd eller ett pooltak! Var noga med att se till att du har ett skydd som tål vinterns kalla väder och om du har ett pooltak bör du se över instruktionerna för hur det ska behandlas vid kyla. Bor du på en plats där det faller mycket snö bör du se till att hålla skyddet så fritt från snö som möjligt under vintern så att skyddet inte går sönder. Ett tips är att placera en stor boll eller liknande under skyddet om du använder ett poolskydd så att regn och smältvatten kan rinna av.
Läs mer om olika sorters pooltäckning
Hur gör jag till våren?
Här hittar du film och information kring hur du startar upp poolen igen till våren!