Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Säker stängning av pooolvärmepumpen
Vinterstäng poolvärmepumpen såhär
När det är dags att starta upp igen

Poolvärmepump på vintern

Kan man ha poolvärmepumpen igång på vintern om man vill bada? Rekommendationerna är att inte ha den igång om det är mindre än 5 grader i luften. Här går vi igenom hur du tar hand om din poolvärmepump på bästa sätt under vintern.

Säker stängning av poolvärmepumpen

Vintertid är det framför allt viktigt att se till att din poolvärmepump inte blir skadad under sin vintervila. Man rekommenderar inte att ha poolvärmepumpen igång om det är mindre än 5 grader i luften, men det innebär ändå en förlängd säsong, då det kan dröja innan temperaturen sjunker till 5 grader.

Är du osäker på hur man ser till att poolvärmepumpen stängs av säkert under vintern, anlita gärna en fackman som hjälper dig. Det finns risk att både skada pool och poolvärmepump om det görs fel.

Vinterstäng poolvärmepumpen såhär:

  1. Se till att poolvärmepumpen är bortkopplad från strömmen
  2. Stäng av vattnet som går till pumpen (genom att stänga bypassen)
  3. Koppla loss poolvärmepumpens anslutningar
  4. Skruva loss dräneringspluggen och tilta poolvärmepumpen lite på sidan så att allt vatten rinner ut. OBS! Viktigt att allt vatten rinner ut, så inte rören och systemet tar skada.
  5. Nu är det dags att flytta in poolvärmepumpen. Det går bra att förvara den i garaget eller något förråd, där den kan stå frostfritt. Ha den inte ståendes på golvet och täck den sedan med ett överdrag.
  6. Nu är din poolvärmepump redo för vinter!

Det kan också gå att bara tömma poolvärmepumpen och sedan täcka över den under vintern, men vanligtvis innebär detta att garantin inte gäller. Kolla alltså vad som gäller din poolvärmepump innan du bestämmer hur du ska förvara den på vintern.

Vill du få koll på hur du vinterstänger resten av poolen? Följ länken nedan!

» Vinterstäng din pool

När det är dags att starta upp igen

När du starta upp poolvärmepumpen, gör du allt omvänt. Flytta ut poolvärmepumpen igen. Montera fast den och koppla in den igen. När du väl har startat upp poolvärmepumpen ska du vänta några minuter efter uppstart för att se så att allting har startat och fungerar som det ska. Om det inte gör det är det bypassventilen du behöver ställa in. Då får du antingen öka eller sänka trycket.

Prisvärda och energieffektiva poolvärmepumpar

Här hittar du några av de bästa poolvärmepumparna på marknaden. Energieffektiva och med låg ljudnivå kommer de att förhöja din poolupplevelse och förlänga poolsäsongen avsevärt. Här hittar du nyttiga länkar för dig som funderar på att köpa en ny poolvärmepump.