Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Funderar du på vilken poolvärmepump du ska välja?
I artikeln...
Rätt kapacitet
Poolvärmepumpens ljudnivå
För svenskt klimat

Vilken poolvärmepump ska jag välja?

Vad är viktigt för dig när du väljer poolvärmepump? Här går vi igenom olika aspekter som kan vara bra att tänka på.

Välj rätt kapacitet till din pool

Det viktigaste när du väljer poolvärmepump är att du väljer en poolvärmepump med tillräcklig kapacitet för att klara uppvärmningen av din pool. För varje poolvärmepump anges hur stor pool den klarar av att värme.

Tänk på att:
Maximal uppvärmningsvolym gäller om poolen har mycket bra isolering och täcks över när den inte används. Oftast är det bra att välja en poolvärmepump som klarar av att värma en något större pool.
Få expertrådgivning - helt gratis
Vill du ha hjälp från en expert, som kan svara på dina frågor om vilken poolvärmepump som passar till din pool? Kontakta oss så hjälper vi dig, självklart helt kostnadsfritt.

Verkningsgrad och bra miljöval

Poolvärmepumpens COP-värde (verkningsgrad) visar hur mycket energi du får i poolen (värme) jämfört med den energi poolvärmepumpen förbrukar (el). En poolvärmepump med en hög verkningsgrad är ett bättre val för miljön.

Tänk bara på att det inte riktigt finns någon standard för vid vilka förutsättningar COP-värdet anges för poolvärmepumpar. Det är inte säkert att du kan jämföra COP-värdet rakt av hos olika butiker, utan ta reda på vilka förutsättningar som gäller. Vi visar COP-värdet vid 15 °C (medeltemperatur för svensk sommar) ute och 26 °C i poolen.

Poolvärmepumpens ljudnivå

Alla poolvärmepumpar låter lite; vissa låter mer. Om poolvärmepumpen står nära poolen eller står nära ett sovrumsfönster, kan det vara bra att titta på poolvärmepumpens ljudnivå.

Tänk på att
En kraftigare poolvärmepump som inte måste jobba på maxnivå hela tiden väsnas mindre, än en svagare poolvärmepump som oftast går på max - oavsett vad som står i tekniska data.

Välj en poolvärmepump byggd för svenskt klimat

Hos oss hittar du bara poolvärmepumpar som är byggda för svenskt klimat. Detta är för oss ett självklart val. Många billiga poolvärmepumpar på marknaden är byggda för helt annat klimat. En poolvärmepump för svenskt klimat ger bättre effekt, när det verkligen behövs och håller länge i det svenska klimatets utmaningar. Vi erbjuder poolvärmepumpar från både Aquaheat och Gullberg & Jansson, som är utvecklade för svenskt klimat.

WiFi-styrning och andra finesser

Ytterligare något att fundera över är vilka önskemål du har, när det gäller exempelvis WiFi-styrning. Vilka specialfunktioner önskar du att din poolvärmepump ska ha?

Vilken poolvärmepump passar dig?

Vill du ha en sådan poolvärmepump som andra har, en så billig så möjlig eller en så bra som möjligt? Vi går igenom hur du kan tänka för att hitta just det och tipsar om passande produkter.

Populära poolvärmepumpar
Vilken poolvärmepump väljer egentligen alla andra? Vad är de vanligaste lösningen? Vi vet och har sammanställt tips, råd och en lista över populära val.
Billiga poolvärmepumpar
För dig som är ute efter ett budgetalternativ finns det många olika lösningar. Här hittar du billiga poolvärmepumpar som ger dig skön värme i poolen för så låga omkostnader som möjligt.
Bäst poolvärmepump
Hur får jag den bästa poolvärmepumpen för min pool? Ta reda på vad du bör tänka på när du ska hitta den bästa lösningen här.

Ska vi hjälpa dig?

Om du vill ha hjälp med att välja poolvärmepump, finns självklart våra experter här för dig. Du når oss på 0770-777600.

Poolvärmepump - bästa uppvärmningen för poolen