Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
För dig som är ute efter ett budgetalternativ finns det många olika lösningar. Här hittar du billiga poolvärmepumpar som ger dig skön värme i poolen för så låga omkostnader som möjligt.
I artikeln...
Budgetalternativ för poolvärme.
Tips på hur du hittar en billig poolvärmepump
Förslag på billiga poolvärmepumpar

Billig poolvärmepump - Så väljer du rätt!

Är du på jakt efter en billig poolvärmepump? Här hittar du tips på hur du får en billig poolvärmepumpen som samtidigt har tillräcklig kapacitet för att värma din pool.

Säkerställ rätt kapacitet först

För dig som söker en billig poolvärmepump är det viktigt att du utgår från poolens storlek och din önskade temperatur och anpassar värmepumpens kapacitet därefter.  En poolvärmepump ger mycket värme för lite energi, men om poolvärmepumpen behöver gå på högsta effekt kontinuerligt kommer energiförbrukningen att öka och därmed även dina totala kostnader. För att få en så billig poolvärmepump som möjligt bör du därför köpa en med lite högre kapacitet om du vet att du vill ha en riktigt varm pool.

Välj ett mindre känt varumärke 

Som med de flesta andra produkter finns det även poolvärmepumpar som kostar lite mer för att de är utvecklade av välkända varumärken. Om du vill hitta en poolvärmepump till ett riktigt bra pris rekommenderar vi att du väljer en från ett mindre känt varumärke. Då får du ofta samma effekt, men betalar flera tusenlappar mindre. På Polarpumpen hittar du såväl välkända som mindre kända varumärken, i olika prisklass, så att det finns något som passar alla kunder. 

Leta produkter på kampanj

Du har säkert redan tänkt på detta, men naturligtvis är det ett bra knep att få en billigare poolvärmepump genom att köpa på kampanj. Naturligtvis finns det många kampanjer under säsongen, men ofta kan man få den bästa dealen när butikerna vill tömma lagret framåt slutet av sommaren.

» Till kampanjer på poolvärmepumpar och pool

Täck poolen när du inte badar 

En viktigt del av att få ner dina uppvärmningskostnader är att du ser till att minska dina värmeförluster. När poolen inte är täckt kan vattentemperaturen minska med upp till 6 grader under en enda natt. Genom att välja en pooltäckning som passar för din pool, håller du kvar mer värme i poolen och minskar mängden energi som din poolvärmepump behöver använda för att bibehålla rätt temperatur. 

Förslag på billiga poolvärmepumpar

Här hittar du ett par förslag på billiga poolvärmepumpar.

AquaHeat Pro Mini 6 Poolvärmepump
Värmer pooler upp till 20 m³. Pro Mini kommer i tre olika effekter för att du enkelt ska kunna hitta rätt värmepump till din pool. Pro Mini kommer också med en spa-funktion som kan värma upp till 40℃, för de tillfällena du behöver extra avkoppling.
Gullberg & Jansson P10 Poolvärmepump
Värmer pooler 5 - 15 m³. Poolvärmepumparna från Gullberg & Janssons P-serien har en hög verkningsgrad och ger dig en bra energibesparing. Skön och behaglig temperatur i din pool med låga omkostnader.