Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Hur får jag den bästa poolvärmepumpen för min pool? Ta reda på vad du bör tänka på när du ska hitta den bästa lösningen här.
I artikeln...
Hur får jag den bästa poolvärmepumpen för min pool?
Vad skall du tänka för den bästa lösningen?
Förslag på riktigt bra poolvärmepumpar

Bäst poolvärmepump

En riktigt bra poolvärmepump ger dig mycket värme för pengarna och är enkelt i drift. Andra egenskaper som ofta ger en förbättrad upplevelse och mervärde är en låg ljudnivå, wifi styrning och snygg design.

Bäst effekt med rätt kapacitet utifrån poolens storlek 

Ju större pool desto högre kapacitet behöver din poolvärmepump ha, så att värmen blir stabil och omkostnaderna låga. Om du väljer för låg kapacitet kommer poolvärmepumpen få arbeta på högre effekt än nödvändigt vilket medför större energiförbrukning och ökat slitage. Utgå även från vilken temperatur du vill ha i poolen när du gör ditt val, ju högre temperatur desto högre kapacitet bör värmepumpen ha. 

Så får du bäst resultat med din poolvärmepump 

En stor anledning till att uppvärmningskostnaderna ökar är värmeläckage och att man inte reglerar poolvärmepumpens inställningar när man inte är hemma. Med Wifi styrning kan du alltid säkerställa att din poolvärmepump är rätt inställd och du kan enkelt kontrollera temperaturen oavsett var du befinner dig. Gör det enkelt att komma hem till en uppvärmd pool, eller sänk dina omkostnader genom att sänka temperaturen när du inte är hemma. För bästa energieffektivitet bör du dock inte stänga av poolvärmepumpen helt och hållet utan lämna den på under hela säsongen. 

Du bör även tänka på att köpa pooltäckning då temperaturen i poolen kan sjunka med så mycket som 6 grader under en enstaka natt. Täck poolen så att poolvärmepumpen kan arbeta på en lägre effekt så sparar du mer energi och pengar. 

» Pooltäckning

Förslag på riktigt bra poolvärmepumpar

Här hittar du förslag på produkter för dig som vill ha det bästa:

Aquaheat Silence Pro Inverter 11 Poolvärmepump
Värmer pooler upp till 55 m³. Njut av en uppvärmd pool och förläng badsäsongen. Silence Pro Inverter är försedd med en användarvänlig kontrollpanel där du enkelt justerar och optimerar inställningarna på poolvärmepumpen. Dessutom en av de tystaste poolvärmepumparna någonsin, lika låg ljudnivå som på ett modernt kylskåp.

Vill du ha hjälp?

Om du vill ha hjälp med att välja poolvärmepump, finns självklart våra experter här för dig. Du når oss på 0770-777600.

Gratis offert på poolvärmepump!
Beställ en offert på poolvärme till din pool. Offerten är naturligtvis gratis. Sen kan du i lugn och ro fatta beslut om vad du tycker om vårt erbjudande.