Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Behöver du en poolvärmepump till en utomhuspool eller inomhuspool?
I artikeln...
Poolvärmepump för utomhuspool
Poolvärmepump för inomhuspool

Inomhuspool eller utomhuspool?

Vilken typ av pool har du - utomhuspool eller inomhuspool? Olika poolvärmepumpar passar för utomhuspool och inomhuspool. Vi hjälper dig att hitta en passande poolvärmepump.

Var poolen finns avgör vilken poolvärmepump

Poolvärmepumpar hämtar vanligtvis energi från utomhusluften. Om du har poolen utomhus har du därför en maskin som hämtar energi från utomhusluften direkt. Om du däremot har en inomhuspool består poolvärmepumpen av två delar - en utomhusdel och en inomhusdel, där utomhusdelen hämtar energi från utomhusluften och inomhusdelen står för spridningen av värmen i poolen.

Poolvärmepumpar för utomhuspool

Poolvärmepumpar för utomhuspool är betydligt vanligare. En maskin hämtar värme från utomhusluften, komprimerar den och överför den till din pool. Du får installera den själv (OBS inte om det krävs fast el-installation), men kan också välja att köpa till installation.

Poolvärmepump för utomhuspool
Vem önskar inte en härligt varm pool att bada i, när den svenska sommaren inte riktigt lever upp till förväntningarna? Hitta din poolvärmepump för utomhuspoolen här!

Poolvärmepumpar för inomhuspool 

Poolvärmepumpar för inomhuspool är mer komplexa. Precis som luft-luftvärmepumpar och luft-vattenvärmepumpar består dessa av en utomhusdel och en inomhusdel. Dessa delar kopplas ihop vid installationen av en certifierad kyltekniker. Du får alltså inte utföra denna installation själv. 

Poolvärmepump för inomhuspool
En inomhuspool ska vara varm året runt. Detta ställer extra höga krav på poolvärmepumpen. Här hittar du din poolvärmepump för inomhuspoolen!