Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Med rätt verktyg och tillbehör kan poolrengöringen gå snabbt och effektivt.
I artikeln...
Förebygg smuts i poolen så gott det går
Rengör kontinuerligt
Så ofta behöver du rengöra din pool

Effektiv poolrengöring

Vattnet i din pool blir snabbt smutsigt genom orenheter från luften och från de som badar i poolen. Att rengöra din pool är väldigt viktigt för att vattnet inte ska vara farligt för de som vistas i poolen. Poolrengöring behöver dock inte vara besvärligt eller ta mycket tid.

Steg 1: Förebygg smuts i poolen så gott det går

Genom förebyggande åtgärder som att alltid duscha innan du badar eller investera i ett fotbad intill poolen kan du enkelt minimera den mängd smuts som når ditt poolvatten. För att skydda din pool från smuts när ingen badar är någon form av pooltäckning att föredra.

Pooltäckning underlättar rengöringen

Många tänker inte på att pooltäckning är en del av rengöringen genom att det minimerar mängden smuts som når vattnet. När du täcker din pool med pooltäckning skyddar du vattenytan från löv, smuts och regnvatten som försurar och förorenar vattenmiljön. När vattnet blir förorenat behöver du tillsätta mer kemikalier och klor för att kunna bada. Med pooltäckning behöver du inte använda lika mycket klor vilket innebär att pooltäckning därmed även leder till minskade kostnader och tid lagd på rengöring. Ett poolskydd fungerar även som en naturligt uppvärmningskälla eftersom värmen stannar kvar i vattnet istället för att avdunsta från vattenytan.

Läs mer om fördelarna med pooltäckning här:

» Varför ska man täcka poolen?

Steg 2: Rengör poolen kontinuerligt

Rengöringen av ditt poolvatten sker i flera steg. Först och främst behöver du en cirkulationspump som säkerställer att vattnet cirkuleras och renas genom ett filter.

Med en sandfilterpump kan du optimera rengöringen av din pump genom att rena vattnet med hjälp av sand. Pumpen fångar upp såväl mindre partiklar som hårstrån och håller vattnet rent och klart.

Nästa steg är att tillsätta kemikalier som håller vattenvärdena på rätt nivå. Det är viktigt att kemikalierna tillsätts på vattnets väg från poolvärmepumpen tillbaka till poolen för att minimera slitaget på poolvärmepumpen. Du märker om vattnet i din pool har fel värden när det börjar lukta annorlunda eller ifall färgen på vattnet förändras. Vanligast är det att man tillsätter klor, men du kan även välja klorfri behandling om du föredrar det. Med UV-ljus minimerar du mängden kemikalier som behöver tillsättas i vattnet.

Så ofta behöver du rengöra din pool

Under högsäsong bör du rengöra din pool från löv och övrig smuts som flyter i vattnet dagligen med hov eller liknande. För att din pump ska fungera optimalt bör du även se över filter några gånger i veckan för att tömma dem på smuts. Det är viktigt att du testar och justerar vattnets pH värde ofta. Värdet ska ligga mellan 7.0 och 7.6. Vattenvårdsprodukter som klor eller andra medel behöver tillsättas oftare ju mer poolen används och ju varmare luften är. Genom att hålla koll på dina värden vet du ifall du behöver tillsätta mer. Mer noggrann rengöring av poolens väggar och golv för göras några gånger i veckan när poolen används mycket. För smidigt rengöring rekommenderar vi poolrobot som helt automatiskt sköter jobbet åt dig.

Här hittar du pooltillbehör så som filter och kemikalier:

» Tillbehör till poolen

Poolrobot - för snabb och noggrann rengöring

Med en poolrobot kan du luta dig tillbaka medan rengöringen sköter sig själv. Poolroboten fungerar som en automatisk dammsugare som suger upp smuts och orenheter från vattnet som lämnas rent och badvänligt. Poolrobotar finns i olika storlekar och kapacitet så det är enkelt för dig att välja den som passar just din pool. Med en pooldammsugare slipper du lägga tid och energi på att rengöra din pool på egen hand och kan istället njuta av rent vatten varje dag.

» Till poolrobot

Pooler till bra pris - för hela familjen och alla trädgårdar