Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En trädgårdsslang fyller poolen med ca två kubikmeter vatten per timme.
I artikeln...
Fyll poolen på kvällen eller över natten
Håll slangen över vattenytan
Använd kallt vatten när du fyller din pool

Hur lång tid tar det att fylla en pool?

Det finns olika alternativ när det kommer till att fylla din pool med vatten. Se till att planera fyllningen i tid så att du har en full och varm pool när säsongen startar.

Storlek och vattentillgång påverkar tiden

Självklart varierar tiden det tar att fylla din pool på hur mycket vatten som ska tillsättas. En vanlig trädgårdsslang fyller poolen med ungefär två kubikmeter per timme. Hastigheten beror dock på hur mycket vatten som används av andra kunder i närheten.

Så fyller du din pool mest effektivt

Om du följer råden för hur du fyller din pool mest effektivt kommer du spara mycket med tid och kan njuta av svalkande dopp tidigare.

1
Fyll poolen på kvällen eller över natten. Genom att undvika att fylla poolen under dagen, när det är större chans att andra i området använder vattnet samtidigt kan fyllningen gå snabbare. På kvällar och nätter är övrig vattenförbrukning lägre och då slipper du dela på vattentillförseln med dina grannar.
2
Håll slangen över vattenytan. När slangen hänger ner i poolen och är under vattenytan kan det bildas ett baksug i ledningen och poolvattnet kan komma att förorena dricksvattnet. Ifall du har en backventil är risken mindre för att detta ska ske, men för att vara säker är det allra bästa att du ser till att slangen hela tiden är över vattenytan.
3
Använd kallt vatten när du fyller din pool. För att spara på energi är det bra om du fyller din pool med kallt vatten istället för varmt. Låt istället ditt värmesystem värma upp poolvattnet i lagom takt. Kallt vatten innehåller dessutom mindre bakterier och är därför bättre för poolens pH-värden.

Övriga råd vid fyllning av pool

Om du har en riktigt stor pool som rymmer mycket vatten kan du använda dig av en speditör som fyller poolen med en tankbil. Du kan rådfråga din kommun om du är osäker på vad som gäller för dig. Om du vill undvika att behöva fylla din pool flera gånger under badsäsongen rekommenderar vi även att du minimerar vattenavdunstningen med hjälp av pooltäckning eller ett pooltak. Då stannar vattnet i poolen och du minimerar även uppvärmningskostnaderna eftersom det bildas en växthuseffekt som värmer upp vattnet kontinuerligt. Här kan du läsa mer om fördelarna med pooltäckning:

Läs mer:

» Varför ska man täcka poolen?

Vårstarta poolen
Tips och råd inför vårstart av poolen. Ta hjälp av vår artikel och film.

Planera för uppvärmning

När din pool väl är fylld med vatten behöver den värmas upp innan du kan bada. Hur lång tid det tar att värma upp poolen beror på poolens isolering och läge men även vad du använder för uppvärmningssystem. Mest effektiv är det att använda en poolvärmepump. Läs mer om uppvärmning av din pool här:

Läs mer:

» Hur lång tid tar uppvärmning av pool?

Enklare användning av din pool