Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Hur tömmer man egentligen en pool?
I artikeln...
Avklorera vattnet
Töm långsamt över gräsmattan
Så ska du inte tömma din pool

Hur tömmer man en pool?

Att tömma din pool är inte särskilt svårt, det viktiga är att det går till på rätt sätt.

Avklorera poolvattnet

Det första steget är att se till att vattnet du ska tömma ut inte innehåller kemikalier. Använder du klor i ditt poolvatten är det viktigt att du avlägsnar kloret innan du tömmer din pool. Några dagar innan du vet att du ska tömma poolen bör du sluta tillsätta kemikalier i vattnet så att dessa förbrukas innan tömning sker. För att bli av med kloret som är tillsatt i poolen kan du göra på två sätt.

Avlägsna klor i poolen med hjälp av solen

När solen skiner på poolvattnet förbrukas det klor som är tillsatt i vattnet. Du kan därför avlägsna klor genom att sluta tillsätta klor några dagar innan du ska tömma poolen och låta solen förbruka kloret. Ju mer klor du har tillsatt desto längre tid behöver solen få ligga på.

Avlägsna klor i poolvattnet med natriumsulfit eller natriumtiosulfat

Om du har använt mycket klor eller om poolen står i skugga kan du tillsätta natriumsulfit eller natriumtiosulfat för att avklorera din pool innan du tömmer den. Tillsätt natriumsulfit i vattnet och låt stå i några timmar innan du börjar tömma.

Töm poolen långsamt över gräsmattan

När vattnet är fritt från kemikalier är det dags att tömma poolen. Eftersom det handlar om stora mängder vatten är det viktigt att du tömmer poolen långsamt så att vattnet sjunker undan. Tömning sker bäst via gräsmattan och kan enkelt göras med hjälp av en slang som du kopplar till poolen.

Så ska du inte tömma din pool

Det är inte tillåtet att tömma poolen i gatubrunnar då dessa leder vattnet ut i våra vattendrag utan att rena det först. Tömning via gatubrunnar kan därmed leda till skador på djur- och växtliv. Det är även viktigt att tömningen går långsamt så att vattnet hinner sjunka undan. Annars kan det leda till översvämningar på såväl din egen som grannens trädgård. Kanske viktigast av all är att se till att vattnet är fritt från kemikalier så att natur eller människor inte kommer till skada.

Vinterstängning pool
Tips och råd kring vinterstängning av pool. Så gör du!