Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Hur mycket kostar det att ha en pool varje månad?
I artikeln...
Vad är det som kostar?
Månadskostnad uppvärmning
Månadskostnad rengöring

Så mycket kostar din pool i månaden

Vill du bygga pool men vill veta lite mer om vilka kostnader som tillkommer innan du slår till? Här kan du läsa mer om kostnaden för uppvärmning och rengöring av din pool. Räkna med ca 750-2500 kronor i månaden främst beroende på vad du har för elpris.

Vad kostar det att ha en pool?

De fasta kostnaderna för din pool är kopplade till uppvärmningen av vattnet samt dess underhåll och rengöring. För att värma upp din pool så energismart och därmed kostnadseffektivt som möjligt är en poolvärmepump det bästa alternativet. Med en värmepump kan du sänka dina kostnader med hela 85 %. Rengöringen av din pool kan göras på många olika sätt. Du kan välja att tillsätta klor eller använda klorfri rengöring. Du behöver även en cirkulationspump eller dylikt för att se till att vattnet cirkulerar genom det rengörande filtret.

Ungefärlig månadskostnad för en normalstor pool på 4x8 meter som värms upp till 27 grader utifrån olika elpris samt med en genomsnittlig kostnad för rengöring på 300 kr/mån.

Månadskostnad uppvärmning av pool 

Hur stor månadskostnaden för uppvärmning blir beror på vilken energiförbrukning du har och vilket elpris. Energiförbrukningen beror dels på:

  • hur många kubikmeter vatten som ska värmas
  • om du har poolvärmepump
  • om du har pooltak som stänger inne värmen
  • hur välisolerad poolen är
  • hur varmt det är ute

En standardpool (4x8 m och 1,5 m djup) som värms till 27 grader förbrukar  förbrukar vanligtvis drygt 4000 kWh för en hel säsong (maj-september). Månadsförbrukningen landar alltså på knappt ca 800 kWh. Har du ett elpris på 1 kr/kWh innebär det 800 kronor i månaden. Har du ett elpris på 2 kr/kWh innebär det 1600 kronor per månad o.s.v. 

Läs mer:

Fördelen med rätt uppvärmning
- Det som förvånar mig nu är att vattenpumpen för mer oväsen än vad poolvärmepumpen gör. Värmepumpen är fantastisk, både tyst och bra, säger Stefan.

Månadskostnad rengöring av pool

För rengöring och underhåll av din pool kan du räkna med att betala ca 1000 till 2000 kronor för kemikalier under hela säsongen vilket innebär en kostnad på 200 till 400 kronor i månaden, som motsvar ett genomsnitt på ca 300 kr/månaden.

Även om du täcker din pool är noggrann och regelbunden rengöring ett måste för att vattnet inte ska bli dåligt. För billig och smidig rengöring rekommenderar vi att du väljer en pooldammsugare eller poolrobot. Poolroboten är en helt automatisk dammsugare som suger upp smuts och löv från vattnet så att du slipper göra det.

» Till poolrobotar

 

Visste du att...
... du kan sänka dina poolkostnader med tusentals kronor genom att investera i en poolvärmepump, pooltak och andra energibesparande metoder?

Tips för att sänka månadskostnaden för din pool 

Det finns mycket du kan göra för att säkerställa en så låg omkostnad för din pool som möjligt. Genom att välja ett energieffektivt uppvärmningssystem i form av en poolvärmepump, investera i pooltäckning och rengöra din pool med en poolrobot kan du spara mycket pengar på underhåll. 

Isolera poolen med poolskydd eller pooltak

För att ta tillvara på värmen på bästa sätt bör du isolera poolen med hjälp av pooltäckning eller ett pooltak. Genom att täcka din pool skapar du en växthuseffekt som håller värmen från att avdunsta så att ditt uppvärmningssystem inte behöver jobba lika hårt för att hålla temperaturerna där de ska vara. Pooltäckning håller även poolen ren från smuts vilket leder till minskade kostnader för rengöring.

 » Till pooltak och poolskydd

Enklare användning av din pool