Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vad kostar spabad? Vi reder ut investeringskostnad, driftskostnader, energiförbrukning. Allt du behöver veta om kostnad för spabad.
I artikeln...
Driftskostnader spabad
Vad kostar spabad för mig?

Vad kostar ett spabad?

Funderar du på att investera i ett spabad? Vill du få lite bättre koll på vilka kostnader det innebär?

Investeringskostnad för spabad

Spabad finns i alla olika prisklasser. Det finns enkla uppblåsbara spabad som inte ens kostar 10000 till stora, lyxiga swimspan för över 100000 kronor. Fundera på vad du vill betala och vilka funktioner och egenskaper som är viktiga att just ditt spabad har. Förutom själva spabadet är det några kostnader som kan tillkomma. De går vi igenom nedan:

Fraktkostnad spabad

I vissa spabad är fraktkostnaden inräknad. I andra fall tillkommer en fraktkostnad och eventuellt ytterligare en kostnad för att frakt med kranbil som kan lyfta spabadet en längre sträcka.

Förbereda trädgård för spabad

Att förbereda underlaget kan också innebära en investeringskostnad. Olika spabad ställer också krav på underlaget. Ett stort swimspa som rymmer 10 personer, ställer högre krav på underlaget än ett uppblåsbart spabad för två personer. Sen kan man bygga en helt ny altan för att få spabadet nedsänkt i altanen, så mycket handlar om hur du vill att ditt spabad ska placeras.

Rätt underlag för spabad
Ett spabad fullt med vatten är riktigt tungt. Därför är det viktigt med ett stadigt underlag som klarar av att hantera detta.

Installationskostnad

Du kan behöva hjälp med installation av spabadet. Ett enkelt uppblåsbart spabad, kan du installera själv, men vid större spabad kan du framför allt behöva hjälp med elinstallationen. Detta är en tjänst som du kan köpa till, när du köper spabad utav oss.

» Läs mer om installation av spabad

Vad kostar spabad för mig?

Vill du veta vad ett spabad skulle kosta för dig? Kontakta våra säljare på 0770-777600, för att diskutera vad det skulle kosta för dig att skaffa spabad.

Vad kostar driften?
Underhåll går på ca 800-1500 kronor per år. Elförbrukningen landar ofta på runt 3000-4000 kWh per år; kostnaden för det beror helt på ditt elpris.

Omkostnad eller driftskostnad för spabad

Spabadets drifts kostar också lite pengar. Det är främst energiförbrukningen för uppvärmning, jetstrålar, belysning m.m. som kostar pengar. Räkna med en energiförbrukning på 3000-4000 kWh per år, men denna siffra kan naturligtvis variera beroende på vilket spabad det rör sig om, var i landet det står, hur det används o.s.v. Övriga driftskostnader handlar främst om rengöring och att säkerställa rent vatten. Här brukar kostnaderna landa på 800-1500 kronor per år.

Läs mer:

Skaffa och använda spabad

Här hittar du mer information på vägen till ett nytt spabad: