Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Så väljer du rätt storlek
3 faktorer att utgå från inför ditt val
Ta hjälp av expert!

Dimensionering av värmepumpsberedare

Dimensionering av värmepumpsberedare är egentligen inte så svårt. Det finns två standardstorlekar - 200 liter och 300 liter. Vanligtvis räcker det med 200 liter, men ibland kan det vara bra att gå upp i storlek. Det finns även mindre modeller, som främst används i sommarstugor och fritidshus.

Att tänka på vid val av storlek på värmepumpsberedare

Värmepumpsberedarens volym baseras på flera olika faktorer:

1. Familjens vanor

I stor utsträckning är det familjens vanor som avgör hur stor värmepumpsberedare som behövs. Om alla familjemedlemmar duschar varje dag och länge, kan det behövas lite mer varmvatten. Tänk också på att vanorna förändras. Småbarnen som duschar snabbt nu, kanske kommer ta långa duschar när de blir tonåringar.

2. Familjens storlek

Hur många man är i familjen påverkar också hur mycket varmvatten som krävs. I en större familj går det åt mer varmvatten. Om du ofta har gäster som bor över, kan det vara värt att överväga en större värmepumpsberedare. Det kan också vara bra att fundera över framtiden - kanske kommer familjen att bli större?

3. Förutsättningarna i huset

Kranar och duschmunstycken påverkar också hur mycket vatten som går åt i hemmet. Energisnåla kranar och munstycken minskar förbrukningen av varmvatten. Att bada i badkar kräver mycket varmvatten. Det är vanligt att rekommendera en större värmepumpsberedare om huset har ett badkar, som används.

Vi hjälper dig välja rätt värmepumpsberedare

Om du funderar över hur stor värmepumpsberedare du behöver, får du gärna ringa våra rådgivare för att diskutera och ställa frågor. Du når dem på 0770-777 600 eller via vårt kontaktformulär.

Välj en värmepumpsberedare för energisnål uppvärmning av tappvarmvatten