Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Dimensionering och storlek
Installation av värmepumpsberedare
Vilken värmekälla?

Tänka på vid köp av värmepumpsberedare

En värmepumpsberedare är en specialdesignad lösning just för att ge varmt tappvatten, inget annat. Du har kanske redan billigare uppvärmning, men att tänka på varmvatten enligt samma princip är ännu relativt ovanligt. När du väl bestämt dig för att investera i en varmvattenvärmepump, som det också kallas, behöver du fundera över dina förutsättningar och vad som passar dig.

Dimensionering av värmepumpsberedare

En viktig fråga är vilken dimensionering som passar dina förhållanden. Tänk på att det är bättre att dimensionerna lite i överkant istället för tvärtom. Då riskerar du inte att systemet behöver jobba för fullt eller att varmvattnet tar slut. Samtidigt vill du inte betala för mer än du behöver.

Installation av värmepumpsberedare

Överväg att köpa installation samtidigt som värmepumpsberedare. Då får du ett paketpris och på köpet får du ett etablerat samarbete som med största sannolikhet fungerar smidigare än om du köper båda på var sitt ställe. Ytterligare en fördel med att köpa installation och värmepumpsberedare samtidigt är att du brukar få längre garanti och en samlad garanti för både pump och installation.

Välj rättt värmekälla för värmepumpsberedare

Vilken värmekälla passar dig? Vanligt är att enheten hämtar värmen från den omgivande luften men det finns möjligheter att välja utomhusluft, frånluft eller för den delen bergvärme. Vilken sorts korrosionsskydd passar vattnet du har hemma? Det är vanligast att vattnet har en sådan kvalitet att du inte behöver tänka på särskilt rostskydd, men om du har egen brunn är korrosionsskydd något du behöver titta lite extra på.

En värmepumpsberedare ger energisnål uppvärmning av tappvarmvatten