Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Livslängd varmvattenberedare
Hur får jag varmvattenberedaren att hålla längre?
Korrosionsskydd påverkar

Livslängd varmvattenberedare

Många undrar hur länge en varmvattenberedare håller. Här går vi igenom svaret och tipsar om hur du kan få din varmvattenberedare att hålla längre.

Hur länge håller en varmvattenberedare?

En varmvattenberedare kan hålla allt från 10 till 25 år eller mer. Livslängden på din varmvattenberedare beror på din vattenkvalitet samt om din varmvattenberedare har rätt material i förhållande till vattenkvaliteten.

Hur får jag min varmvattenberedare att hålla längre?

Kort kan man säga att din beredare håller längre ifall den inte behöver jobba onödigt hårt vilket man kan påverka genom att välja en varmvattenberedare med rätt korrosionsskydd.

Läs mer:

» Vilket korrosionsskydd ska jag välja?

Ett annat tips är att inspektera din varmvattenberedare om den har några år på nacken. Det är generellt mer lönsamt att byta ut din gamla varmvattenberedare till en ny modell redan innan den gamla går sönder för att spara på energiförbrukningen och sänka dina tomgångsförluster. Tomgångsförlust innebär att värme läcker ut från din varmvattenberedare utan att det sker något varmvattenuttag. Dessa förluster är ofta högre på äldre modeller vilket innebär att det inte alltid är lönsamt att behålla din gamla varmvattenberedare så länge som möjligt. Med en nyare modell kan du sänka dina driftskostnader och få en högre energieffektivitet.

En varmvattenberedare (VVB) värmer och lagrar varmvatten för dusch, handtvätt, disk och bad.