Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
När behöver jag byta?
Hur byter jag?
Vad kostar det?

Allt om att byta varmvattenberedare

Här går vi igenom allt du behöver veta om utbyte av varmvattenberedare.

När är det dags att byta varmvattenberedare?

Hur länge en varmvattenberedare håller beror på ett flertal olika faktorer, bland annat på hårdheten på ditt vatten. Tydliga tecken på att din varmvattenberedare inte längre fungerar och att det är dags att byta är att du inte längre får varmvatten, eller ifall funktionen börjar variera.

» Livslängd varmvattenberedare

För att säkerställa hög effektivitet och undvika onödiga värmeförluster kan det vara bra att byta din gamla varmvattenberedare redan innan problem uppstår. Äldre modeller har sämre isolering och förlorar mer värme än nyare modeller. Idag finns det dessutom varmvattenberedare med inbyggd värmepumpsteknik som ytterligare ökar effekten och minskar energiåtgången. Att uppdatera till en ny modell kan därför vara en bra förebyggande effekt ifall du vet att din nuvarande varmvattenberedare har många år på nacken.

Hur byter jag varmvattenberedare?

Du kan välja att själv byta ut din varmvattenberedare för att spara pengar på installation. När det kommer till installationer som berör elektricitet eller vatten är det dock extra viktigt att de görs av någon som är kunnig då felaktig installation kan leda till stora skador. En varmvattenberedare som är felinstallerad kan börja läcka och resultera i kostsamma vattenskador på ditt hus. Går installationen snett kan det även vara farligt för den som gör jobbet eftersom det innefattar hantering av vatten och elektricitet.

Vi rekommenderar därför alltid att du kontaktar kunnig personal som hjälper dig. På Polarpumpen erbjuder vi installation av varmvattenberedare där vi även hjälper dig med demonteringen av din gamla beredare.

Läs mer om installationen här:

» Standardinstallation varmvattenberedare

Vad kostar det att byta varmvattenberedare?

Kostnaden för installationen av din nya varmvattenberedare varierar beroende på vart du bor i landet. Vid samtliga installationer erbjuds dock möjligheten till att nyttja rotavdrag på 30 % och då erbjuder vi installationstjänster från 4 895 kronor.

Är du intresserad av att byta varmvattenberedare? Kontakta oss så hjälper vi dig med samtliga frågor, det går även bra att efterfråga en offert om du vill ha ett grundligt förslag.

En varmvattenberedare (VVB) värmer och lagrar varmvatten för dusch, handtvätt, disk och bad.