Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Energiförbrukningen med vattenrenare beror på en rad faktorer. Med en energieffektiv vattenrenare kan du få rent vatten varje dag för 26 kronor i månaden, eller 2,3 kWh.
I artikeln...
Elförbrukningen beror på....
Så mycket el drar en vattenrenare i villa
Så mycket el drar vattenrenare i lägenhet

Hur mycket el drar en vattenrenare?

Det finns inget enkelt svar på hur mycket el en vattenrenare drar, eftersom det helt beror på vilken modell du har installerad, hur många personer ni är och hur mycket vatten ni gör av med.

Om man skulle jämföra det rena vattnet som kommer ur kranen, med de plastflaskor av vatten som ni slipper bära hem – både ur kostnads- och miljöperspektiv, så blir den extra elen som går åt knappt märkbar. De exempel på elanvändning för ett vattenreningssystem vi tar upp nedan är endast ungefärliga värden. 

En vattenrenare som ger rent vatten till en hel villa kostar ungefär lika mycket i elförbrukning som 4 petflaskor med vatten.
En vattenrenare som ger rent vatten i lägenheten kostar ungefär lika mycket i elförbrukning som 1 petflaska med vatten.

Hur mycket el drar en vattenrenare i villa?

Bor i man i ett hus som har en helhuslösning, alltså en vattenrenare som är kopplat till vattenintaget och som klarar större volymer vatten kan det se ut ungefär så här: aktiv tid 10 timmar om dagen ≈ 2,65 kWh per kubik*, vilket är cirka 84 kronor i månaden. Det kan också översättas till fyra petflaskor med vatten. 

Hur mycket el drar en vattenrenare i lägenhet?

Bor du i lägenhet eller hus med en vattenreningslösning som är kopplad till under kökskranen kan man ungefär beräkna att aktiv tid är 5 timmar om dygnet ≈ 2,3 kWh per kubik*, vilket är cirka 26 kronor i månaden, eller en petflaska med vatten.

Energiförbrukningen ovan är baserad på energiförbrukningen med vattenrenare från Bluewater. Bluewaters vattenrenare är marknadsledande i dess vattenreningsteknik och effektivitet. Läs mer om dom här: 

Marknadsledande vattenrenare med hög kapacitet och energieffektivitet (länk till bluewater varumärkessida?)