Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Kostnaden beror på ditt vattenbehov och vilken vattenrenare du väljer
Uträkning- så mycket kostar det att rena ditt vatten hemma

Hur mycket kostar en vattenrenare?

Hur mycket det faktiskt kostar att investera i sin hälsa och miljö genom en vattenrenare varierar. Först är det grundkostnaden för själva produkten, sedan för installation om det behövs. När det gäller driftkostnad finns det flera faktorer som spelar in.

Vid köp av vattenrenare är det bland annat hur många det är som ska använda vattnet som spelar in för framtida kostnader. Är det för ett enda hushåll eller en lokal? Vad används vattnet till, är det för en restaurang eller kontor? Där är det stor skillnad i hur mycket vatten man använder per dag. Kostnaderna är alltså väldigt individuella, och exemplen nedan är just bara exempel för att kunna ge en fingervisning på hur det skulle kunna se ut.

Kostnad för vattenrenare i hushåll med kommunalt vatten

För en vattenrenare man installerar under diskbänken som är i aktivt läge 5 timmar om dagen i 365 dagar räknar man med att ungefär 273,8 kubik vatten går åt. Detta kostar i el och energi cirka 26 kronor i månaden. Förutom den här obetydliga månadskostnaden som ger dig det bästa kranvattnet du kan få, så tillkommer kostnad för byte av filter ≈ 600 kronor per halvår och avkalkning ≈ 340 kronor/år.  

Kostnad för vattenrenare i hushåll med egen brunn

Har man en egen brunn är det vanligast att koppla på ett vattenreningssystem vid vattenintaget av huset så att man får rent och friskt vatten i hela huset. Skulle man räkna på aktiv tid 10 timmar, 365 dagar om året, skulle det leda till cirka 766,5 kubik producerat vatten. Kostnaden för el och energi i ditt hushåll skulle då bli ≈ 85 kronor i månaden för det bästa kranvattnet som finns att tillgå. Utöver denna kostnad tillkommer det ≈800 kronor för filterbyte varje halvår och avkalkning ≈150 kronor per år.

Intresserad av att lära dig mer om energiförbrukningen med vattenrenare? Det kan du läsa om här:

Så mycket el drar en vattenrenare

Kostnadseffektiv vattenrening
Är du intresserad av att rena ditt vatten? Bluewaters vattenrenare är kostnadseffektiva- men framförallt är de marknadsledande i sin användning av den patenterade vattenreningstekniken Superior Osmosis!