Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Vad händer med luftvärmepumpen vid strömavbrott?
Starta om Toshiba luftvärmepump

Vad händer med luftvärmepumpen vid strömavbrott?

Kommer luftvärmepumpen att starta sig själv efter ett strömavbrott eller måste man starta om den själv? Här går vi igenom vad som händer med luftvärmepumpen vid strömavbrott.

Vad händer med luftvärmepumpen vid strömavbrott?

Strömavbrott är inte ovanliga, men ofta svåra att förutse. Att vara förberedd är bra - genom att ha stearinljus, ficklampor, extra proppar med mera, hemma kan man klara sig långt. Sker strömavbrottet på vårkanten är man inte lika beroende av luftvärmepumpen som man är under vintern när man kör den på värme, eller mitt i högsommaren när man kör den på AC.

Vad händer då om det sker mitt under luftvärmepumpens högsäsong? Måste man reparera något eller ordna någon inställning på luftvärmepumpen för att den ska fungera igen när strömmen slås på?

Det enkla svaret är nej, man kommer inte att behöva göra något. Alla modeller utom Toshibas luftvärmepumpar startar om sig själva automatiskt och återgår till sina tidigare inställda inställningar. Beroende på hur långt strömavbrotten varit och hur kallt/varmt det är i huset, kan luftvärmepumpen dock behöva en stund på sig att vakna till liv igen.

Är luftvärmepumpen inställd med timer, kommer den inte att starta om automatiskt, starta då om luftvärmepumpen som vanligt.

Starta om Toshiba luftvärmepump

Tryck in Auto knappen som finns till höger under stora luckan på innedelen. Tryck in denna under tre sekunder och det kommer då att pipa tre gånger. Powerlampan blinkar därefter fem gånger. Då är funktionen aktiverad.