Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Fördelar med luftflyttare
Hur fungerar värmeflyttare?
Därför ökar dina besparingar

Luftförflyttare för luftvärmepump

Luftförflyttare är utmärkta komplement till luftvärmepumpar som är installerade i flervåningshus eller i hus med braskamin. Med en luftförflyttare får du en jämnare inomhustemperatur samtidigt som du sänker dina uppvärmningskostnader ännu mer genom att underlätta luftvärmepumpens värmespridning till större delar av huset.

 illustration av fördelar med att använda en luftförflyttare

Få en jämnare temperatur och sänk dina uppvärmningskostnader genom att kombinera din luftvärmepump med en luftförflyttare.

Få jämnare värme på flera våningsplan med en luftförflyttare

Har du svårt att få värmen från luftvärmepumpen att nå till stora delar av huset? I flervåningshus kan det ibland vara svårt att sprida värmen jämnt till båda våningarna. Problemet kan enkelt lösas genom att placera en luftförflyttare mellan våningsplanen. Luftförflyttaren fördelar då värmen jämnt i hela huset genom att trycka ner den kalla luften så att den varma luften kan stiga. På så sätt flyttar du enkelt värmen från en våning till en annan. Resultatet blir en jämnare temperatur och sänkta uppvärmningskostnader eftersom luftvärmepumpens effekt ökar.

Få in värme i stängda rum

Det finns även luftförflyttare som går att placera mellan väggar som passar när man vill förflytta värmen till stängda rum. I många hus finns det ett eller flera rum dit dörren ofta står stängd. Det kan handla om en tvättstuga eller ett pannrum eller ett förråd som man vill hålla varmt. Genom att placera luftförflyttaren mellan väggen som leder till det rum som du håller stängt får du en ökad värmespridning till de utrymmen dit värmen annars har svårt att ta sig in.

Luftförflyttare är bra komplement även under sommaren

En stor fördel med en luftförflyttare är att den fungerar lika bra året runt, oavsett om du vill sprida värme eller kyla. På sommaren hjälper luftförflyttaren till med att sprida kylan från din luftvärmepump så att du får en mer effektiv luftkonditionering. På så sätt ökar du din energibesparing året runt, samtidigt som du får en mer behaglig inomhustemperatur i husets alla vrår.

 

Till våra luftförflyttare:

» Luft- och värmeflyttare 

 

Här hittar du rätt luftvärmepump för bättre inomhusklimat