Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Fördelar med luftflyttare
Hur fungerar värmeflyttare?
Därför ökar dina besparingar

Luftförflyttare för luftvärmepump

Luftförflyttare är utmärkta komplement till luftvärmepumpar som är installerade i flervåningshus eller i hus med braskamin. Med en luftförflyttare får du en jämnare inomhustemperatur samtidigt som du sänker dina uppvärmningskostnader ännu mer genom att underlätta luftvärmepumpens värmespridning till större delar av huset.

Hur funkar det?

Luftförflyttaren kan både placeras mellan olika våningsplan eller i samma våningsplan mellan olika rum för att skapa en jämnare temperatur i hemmet. 

 

En luftförflyttare kan ge stora fördelar

Att använda en luftförflyttare som komplement till din luftvärmepump kan genera stor besparing och öka effektiviteten för din luftvärmepump. Om du upplever någon eller flera av dessa situationer, kan en luftförflyttare vara en god investering.

I flervåningshus kan det ibland vara svårt att sprida värmen jämnt till båda våningarna. Problemet kan enkelt lösas genom att placera en luftförflyttare mellan våningsplanen. Luftförflyttaren fördelar då värmen jämnt i hela huset genom att trycka ner den kalla luften så att den varma luften kan stiga. På så sätt flyttar du enkelt värmen från en våning till en annan. Resultatet blir en jämnare temperatur och sänkta uppvärmningskostnader eftersom luftvärmepumpens effekt ökar.
Stängda rum är vanligt förekommande i många hus, men den stängda dörren kan göra det svårt för värmen att ta sig in i rummet. Det kan handla om en tvättstuga, ett pannrum eller ett förråd som man vill hålla varmt. Genom att placera luftförflyttaren mellan väggen som leder till det rum som du håller stängt får du en ökad värmespridning till de utrymmen dit värmen annars har svårt att ta sig in.
Oavsett säsong är luftförflyttaren ett bra komplement till luftvärmepumpen eftersom den fungerar lika bra året runt, oavsett om du vill sprida värme eller kyla. På sommaren hjälper luftförflyttaren till med att sprida kylan från din luftvärmepump så att du får en mer effektiv luftkonditionering. På så sätt ökar du din energibesparing året runt, samtidigt som du får en mer behaglig inomhustemperatur i husets alla vrår.
Få en jämnare temperatur och sänk dina uppvärmningskostnader genom att kombinera din luftvärmepump med en luftförflyttare.