Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Säkerställ följande inför installationen
Steg för steg

Förberedelser inför installation av luftvärmepump

Inför installationen kan du behöva göra några förberedelser. Du ser exakt vad som behöver förberedas i pdf:en med villkor för den installation du har valt.

Säkerställ följande inför en luft-luftvärmepumps-installation:

1
Rätt information: Det viktigaste för att installatören ska kunna förbereda sig rätt, är att du svarar på installatörens frågor. Du kan få standardiserade frågor via bokningssystemet för installationer, men installatören kan också ha ytterligare frågor till just dig. Ju bättre du svarar på installatörens frågor kring förutsättningarna i ditt hus, desto lättare är det för installatören att ha med sig rätt grejer vid installationstillfället. Installatören kan också be om bilder på installationsplatsen. Det är också ditt ansvar som kund att se till att Polarpumpen har fått alla nödvändiga uppgifter för att kunna ansöka om rotavdrag. Du måste också veta att du har rätt till rotvdrag. Skulle hela eller delar av beloppet inte beviljas av Skatteverket, kan vi efterfakturera dig.
2
Underlag om du valt markstativ: Utomhusdelen monteras vanligtvis på konsoler som fästs på ytterväggen, men du kan välja att få utomhusdelen monterad på ett markstativ. Detta kräver därför ett plant och stadigt underlag så som ett gjutet fundament. Du bär själv ansvaret för att det vid installationstillfället finns ett lämpligt underlag att ställa utomhusdelen på. Om utomhusdelen är av mindre modell går det att montera den på konsoler, kolla därför alltid med din tilldelade installatör innan installationstillfället.
3
Städning: Du behöver också se till att installatören har utrymme att utföra sitt arbete. Är det snö, behöver du skotta så installatören har möjlighet att arbeta på installationsplatsen och ta sig fram och tillbaka mellan bil och installationsplats. Inomhus behöver det vara undanplockat, så det finns utrymme för installatören att arbeta. Tänk också på att täcka över sådant du vill skydda, exempelvis golvet.
4
El: Luft-luftvärmepumpar installeras med en vanlig stickkontakt och måste ha tillgång till ett jordat uttag i anslutning till utomhus- eller inomhusdelen. Om det inte finns något uttag vid installationstillfället, kopplas värmepumpen in via kunds förlängningskabel och du får anlita en elektriker i efterhand.