Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Så väljer du kapacitet
Så väljer du för utrymme
Vill du ha hjälp?

Vilken ozongenerator ska jag välja?

Du väljer rätt ozongenerator för dina behov genom att anpassa generatorns kapacitet efter storleken på det utrymme som ska saneras samt hur omfattande problemet är. Till exempel kan två utrymmen med samma area behöva olika aggregat beroende på förutsättningar som planlösning, antal våningar samt om problemet uppstått akut eller genom kontinuerlig förorening.

Så väljer du ozongenerator med tillräckligt hög kapacitet

De flesta ozongeneratorer har en kapacitet som benämns med antalet mg ozon som kan produceras eller hur stora ytor aggregatet är utvecklat för att behandla. När det kommer till att välja rätt kapacitet för dina behov är det dock viktigt att förstå att två utrymmen med samma area kan behöva saneras på olika sätt oavsett om ytan är lika stor. Detta beror på faktorer som planlösning och antalet våningar, men även vad det är som ska saneras bort och hur omfattande problemet är.

En generell rekommendation är att titta på hur utrymmet är uppdelat. Om det är flera olika rum eller våningar som ska saneras kan det vara en bättre idé att dela upp behandlingen och sanera ett rum i taget och då räcker det med att använda en ozongenerator med lägre kapacitet. Är utrymmet istället större eller om problemet är mer omfattande kan en starkare ozongenerator behövas.

Oftast är en chockbehandling där tillräckligt hög koncentration av ozon bildas en bra start för att få en så effektiv sanering som möjligt. Sedan är det ofta nödvändigt att genomgå behandlingen en eller två extra gånger för att verkligen bli av med sporer och partiklar som hunnit få fäste i material eller ytor under längre tid.

Läs mer:

» Så sanerar du med ozon

Så väljer du rätt ozongenerator för ditt utrymme

En ozongenerator passar egentligen för alla olika typer av utrymmen, det är endast kapacitetet eller styrkan som avgör vilken modell du ska välja. Fördelen med en ozongenerator är att den inte kräver någon installation och är enkelt att flytta, vilket innebär att du kan använda ett och samma aggregat till flera olika utrymmen eller platser. Det kan därför vara en bra idé att välja en ozongenerator med hög kapacitet så att du säkerställer att du kan använda aggregatet för andra problemområden i framtiden.

Få hjälp med att välja rätt ozongenerator för dig

På Polarpumpen erbjuder vi ozongeneratorer för olika utrymmen och behov. Oavsett om det är husvagnen, din sommarstuga eller ditt hem du vill sanera, så kan vi hjälpa dig med rätt lösning. På Polarpumpen tror vi på helhetslösningar, och erbjuder därför även kompletterande produkter som hjälper dig bli av med problemet för gott, exempelvis med hjälp av en avfuktare om det är för höga fuktnivåer som ligger bakom problemet.

Kontakta oss på 0770-777 600 eller via mail om du vill få hjälp med orsaken till, och lösningen på, ditt doftproblem!

En ozongenerator hjälper dig med att effektivt bli av med dålig lukt,