Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Värma pool

Här har vi samlat all information som berör uppvärmningen av din pool. Få svar på dina frågor och tips om vilket alternativ som passar bäst för dig.

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Med poolvärmepump och isolering kan du sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 85 %. Den exakta kostnaden av din uppvärmning beror sedan på poolens storlek och läge samt hur varmt det är i luften.

Läs mer:

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Vilken uppvärmning är bäst till poolen?

Det finns många olika metoder för att värma upp en pool. Du kan välja en separat poolvärmepump, solfångare, elvärmare eller använda dig av husets befintliga värmepump för att uppnå önskvärd temperatur på vattnet. 90% av Sveriges pooluppvärmning görs med poolvärmepump. En poolvärmepump sänker din energiförbrukning och dina uppvärmningskostnader avsevärt. Om du vill läsa mer om vilken uppvärmning som är bäst till poolen ska du läsa texten nedan!

Läs mer:

Vilken uppvärmning är bäst till poolen

Ring oss

Tala med en expert, som verkligen kan det här med poolvärme. Få hjälp med att hitta uppvärmning som passar just till din pool och dina önskemål.

0770-777 600

Hur varmt ska vattnet i poolen vara?

Vill du använda din pool till motionssimning eller ska den agera svalkning under heta sommardagar? Olika aktivitetsgrad och vem det är som badar avgör hur varmt vattnet i poolen ska vara. Lär dig mer om hur olika vattentemperaturer upplevs och vilken temperatur som passar bäst för ditt syfte genom att läsa vår guide.

Läs mer:

Hur varmt ska vattnet i poolen vara?

Hur mycket sjunker temperaturen på natten?

Under natten avdunstar värmen från vattenytan och temperaturen kan sjunka mellan 2-6 grader. Det finns metoder för att minimera värmeförluster som samtidigt minskar din energiförbrukning och sänker dina kostnader.

Läs mer:

Hur mycket sjunker temperaturen på natten?