Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Värma pool

Här har vi samlat all information som berör uppvärmningen av din pool. Vi hjälper dig gärna med alla frågor du har och kan tipsa dig om vilket alternativ som passar bäst för dig.

Ring oss

Tala med en expert, som verkligen kan det här med poolvärme. Få hjälp med att hitta uppvärmning som passar just till din pool och dina önskemål.

0770-777 600

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Kostnaderna för att värma upp en pool beror på poolens storlek och läge, vilket värmesystem du använder, hur du isolerar din pool samt hur varmt det är i luften. För att minska kostnaderna och samtidigt värma upp din pool på ett klimatsmart sätt rekommenderar vi att du använder en poolvärmepump samt isolerar din pool. Läs texten nedan om du vill ta del av tipsen!

Läs mer:

Hur mycket kostar det att värma upp en pool?

Vilken uppvärmning är bäst till poolen?

Det finns många olika metoder för att värma upp en pool. Du kan välja en separat poolvärmepump, solfångare, elvärmare eller använda dig av husets befintliga värmepump för att uppnå önskvärd temperatur på vattnet. 90% av Sveriges pooluppvärmning görs med poolvärmepump. En poolvärmepump sänker din energiförbrukning och dina uppvärmningskostnader avsevärt. Om du vill läsa mer om vilken uppvärmning som är bäst till poolen ska du läsa texten nedan!

Läs mer:

Vilken uppvärmning är bäst till poolen

Hur varmt ska vattnet i poolen vara?

Vill du använda din pool till motionssimning eller ska den agera svalkning under heta sommardagar? Olika aktivitetsgrad och vem det är som badar avgör hur varmt vattnet i poolen ska vara. Lär dig mer om hur olika vattentemperaturer upplevs och vilken temperatur som passar bäst för ditt syfte genom att läsa vår guide.

Läs mer:

Hur varmt ska vattnet i poolen vara?

Hur mycket sjunker temperaturen på natten?

Under natten avdunstar värmen från vattenytan och temperaturen kan sjunka mellan 2-6 grader. Det finns metoder för att minimera värmeförluster som samtidigt minskar din energiförbrukning och sänker dina kostnader.

Läs mer:

Hur mycket sjunker temperaturen på natten?