Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

NIBE UKV 100

vbn-ukv-100
vbn-ukv-100

NIBE UKV 100

Artikelnummer: vbn-ukv-100
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.
Arbetstank 100 liter
Få ut mer av din värmekälla
Jämn temperatur ut i systemet

Ange ditt postnummer för att se om vi erbjuder installation i ditt område.

Kolla

Från 138 kr/månad

Beställningsvara

Nibe har just nu längre leveranstider än normalt och den förväntade leveranstiden är nu ca 8-12 veckor. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Vid installation tillkommer installationstid och vid fakturabetalning skickas faktura efter leverans/installation

Beskrivning
Detaljer

Nibe UKV 100 - En arbetstank med det lilla extra

Nibe UKV 100 är ett utjämningskärl som jobbar för en bättre drift för värmepumpen. Genom att öka volymen på värmesystemet blir värmepumpens drift bättre. Arbetstanken ger också ett jämnare flöde och en jämnare temperatur ut i systemet, vilket minskar risken för knäppningar.

Bättre samarbete mellan värmepump och värmesystem

Om du vill ansluta en värmepump till husets vattenburna system, kan en arbetstank vara en god investering. Värmesystem har konstruerats på olika sätt vid olika tidpunkter och har naturligtvis anpassats efter de aktuella värmekällorna. Medan en värmepump är som mest lönsam när skillnaderna mellan inloppstemperatur och utloppstemperatur (delta-T) är små, är många traditionella värmekällor (inklusive fjärrvärme) mer effektiva med mycket stora skillnader.

Oftast går det mycket bra att ansluta en värmepump i hus med ett äldre vattenburet system, men genom att investera i en arbetstank kan du på sikt få ut mer av värmepumpen och göra en större besparing.

NIBE UKV ökar systemvolymen

För att få en bra effekt från värmepumpen behövs cirka 20 liter per kW i värmesystemet, något som inte alla värmesystem klarar av. Genom att komplettera med NIBE UKV kan du säkerställa att systemet får en bättre volym.

NIBE UKV ger ett jämnt flöde

En UKV 100 kan kopplas in som en mellantank om flödet kan strypas okontrollerat. Detta gör det möjligt med ett högt flöde till värmesystemet och ger även ett säkert flöde till värmepumpen.

Eliminerar temperaturförändringar och knäppningar

Med ett jämnt flöde ut i systemet undviker man temperaturförändringar, som i sin tur kan resultera i knäppningar. Många värmepumpar värmer tappvatten och vatten till det vattenburna systemet växelvis, vilket resulterar i termperaturskillnader ut i det vattenburna systemet. Knäppningar i radiatorer beror på temperaturskillnader, vilket kan minskas med ett utjämningskärl som NIBE UKV.

Extern styrning

Den externa styrningen är vad som ger värmepumpen ett säkert flöde. Den styr värmedistributionen från Nibe UKV 40 till förbrukaren, och om flödet till värmesystemet kan strypas fungerar UKV 40 som en mellantank.

Tillverkad av väl utvalda matrial

NIBE har valt högkvalitativa material till arbetstanken UKV 100, som säkerställen en lång hållbarhet och en god isolering. Arbetstanken består av ett kondensinsolerat stålkärl med isolering av polyuretan. Höljet på utsidan är av vit pulverlackerad stålplåt och gavlarna är tillverkade av slagtålig plast.

Fler fördelar:

  • Bättre besparing med värmepumpen
  • Jämnare flöde
  • Jämnare temperatur i systemet
  • Större volym i värmesystemet
  • Reducerar knäppningar i radiatorer och system
OBS! Modellen som du just nu tittar på har utgått ur vårt sortiment.
Klicka här för att se andra, aktuella produkter.

Teknisk Information

Generellt    
Märke NIBE
Varmvattenberedare    
Varmvattenberedare volym Hur stor varmvattenberedare behövs? Ofta räcker 200 l, men har ni badkar och gillar att duscha länge, kan det vara bra med en större tank.
Läs mer
l 100
Tillåtet driftstryck VVB (Max. / Min.) bar 6 bar
Enhet    
Vikt kg 31
Fråga

Fråga om denna produkt

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret ovan behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Raketen "Vi säljer och installerar över hela Sverige. Hör av dig till oss med dina frågor och funderingar!"

Linus, rådgivare.
0770-777 600
[email protected]
Måndag - Torsdag kl. 8.00 - 20.00
Fredag 8.00 - 17.00

Andra som har tittat på produkten har också tittat på