Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,8
Delbetalning med Svea

Vi hjälper dig med installation av bergvärmepump

Vi kan hjälpa dig att installera din bergvärmepump. Du kan enkelt och smidigt köpa både bergvärmepump och utbytesinstallation utav oss. Du kan efterfråga en offert, för att få förslag på bergvärmepumpar, som passar ditt hus.

Välj installation till bergvärmepump

Om du vill köpa bergvärmepump av oss, har du alltid möjlighet att välja att köpa med installation. Du väljer enkelt till installationen med eller utan rotavdrag inne på varje bergvärmepump.

Rådgivning


Telefon

0770-777 600

Måndag - Torsdag: 8.00 - 20.00
Fredag: 8.00 - 17.00
Söndag:10.00 - 18.00

E-post

[email protected]

Skriv din fråga i formuläret

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret behandlas i enlighet med vår integritetspolicy

Vi har ett rikstäckande nätverk

Vi har ett rikstäckande nätverk

Polarpumpen har ett rikstäckande nätverk av certifierade installatörer runt om i nästan hela landet.

Vi hjälper dig med installationen

Hos oss kan du få hjälp med både borrning, nyinstallation och utbytesinstallation. Du kan köpa både bergvärmepump och installation via oss direkt i e-butiken. Det är både snabbt, enkelt och prisvärt.

Vi installerar bergvärme i nästan hela Sverige

Vi installerar främst bergvärmepumpar i södra Sverige, men kan även lösa installation på andra platser. Om du undrar om vi har möjlighet att hjälpa dig med din bergvärmeinstallation, är det bara att kontakta våra rådgivare på 0770 - 777 600.

Vi installerar bergvärmepumpar på orter såsom Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro, Linköping, Helsingborg, Jönköping, Gävle, Karlstad, Halmstad, Falun och Växjö, men installerar självfallet även på mindre orter. Vi har dessutom möjlighet att hjälpa dig med bergvärmeinstallation i Norrland. Hör av dig, för att ta reda på möjligheterna på din ort!

Ta hjälp av våra texter:

Dimensionering Placering


Utför ni utbytesinstallation av bergvärmepump?

På Polarpumpen utför vi utbytesinstallation av bergvärmepump. Om du har en bergvärmepump som behöver bytas, kan du enkelt beställa både bergvärmepump och installation hos oss.

Läs noga igenom förutsättningarna för installation, och se till att alla förutsättningar uppfylls.

Läs mer om att byta bergvärmepump

Vilken tidsåtgång är det för utbytesinstallation?

En utbytesinstallation av bergvärmepump brukar hinnas med under en dag.

Hoppa över nyinstallation och läs mer om förberedelser och installation

Vad gäller vid nyinstallation av bergvärme?

Vid nyinstallation behöver du utföra fler moment, än vid enbart utbyte. Vi brukar också rekommendera dig som funderar på nyinstallation, att överväga luft-vattenvärmepump istället, då detta är betydligt billigare att installera, men genererar nästan lika stor besparing. Ofta lönar det sig att välja en luft-vattenvärmepump istället. Kontakta gärna våra säljare för mer information.

Var ansöker jag om tillstånd?

För bergvärme (ytjordvärme, sjövärme och grundvattenvärme) måste man ansöka om tillstånd från kommunen. I vissa fall gäller endast anmälningsplikt. Det är viktigt att du lämnar in en korrekt och komplett ansökan, så att du slipper vänta onödigt länge på beskedet, eller i värsta fall betala extra för att det tar lång tid för kommunen att behandla ditt ärende.

Läs mer:

Ansökan om tillstånd för bergvärme

Vilken tidsåtgång är det för nyinstallation?

Om det är en nyinstallation tar det vanligtvis några dagar från det att borrningen av energibrunnen påbörjas, tills allt är på plats och har kopplats på husets vattenburna värmesystem. Exakt hur lång tid det tar beror på förutsättningarna i ditt hus och vad som ingår i den installation du har köpt. Ytterligare en anledning till att det tar tid är att det vanligtvis är en firma som sköter borrningen och en annan firma som sköter installationen av bergvärmepumpen. Det är alltså olika personer som ska komma hem till dig och ibland kan det behöva vara ett par dagar mellan.

Vilken åverkan blir det på hus och trädgård?

Det är främst trädgården som påverkas av bergvärmeinstallationen. Borriggen lyfts vanligen in i trädgården och gör på så sätt så lite skada som möjligt. Det går dock inte att lyfta borriggen på plats om trädgårdens marknivå befinner sig lägre ner än gatunivån. Ibland måste man gräva upp några buskar eller montera ned en bit av staketet. Det beror på hur din trädgård ser ut.

Borrhålet och kollektorslangen grävs ned och när gräset har vuxit tillbaka, syns det inte att det finns bergvärme i trädgården.

Kollektorslangen leds in till bergvärmepumpen och detta görs vanligtvis genom håltagning i en vägg.

Borrning för bergvärme - vad gäller?

Det första som händer vid nyinstallationen, är att energibrunnen borras. En lokal borrfirma har oftast god kännedom om de lokala förutsättningarna i berggrunden.

Läs mer:

Borrning


Vilka förberedelser för installation behövs?

Inför installationen ska du som kund ta emot leveransen av bergvärmepumpen och se till att den kommer på plats. Det är också viktigt att det är undanplockat, så att installatören har möjlighet att arbeta.

Läs mer om förberedelser inför installation

Kan jag hjälpa till vid installationen?

Vid själva installationen är det inte mycket du ska göra. Du måste dock räkna med att vara behjälplig, när det gäller lyft. Om du inte har möjlighet att hjälpa till, kan det krävas ytterligare en installatör/medhjälpare på plats, så det är viktigt att du meddelar detta innan.

Vad händer efter installationen?

Efter installationen behöver värmesystemet luftas ordentligt, så att det inte finns luft kvar i systemet. I början brukar man också behöva rengöra filtret ofta, då slam och avlagringar kan röra sig lite extra. Efter hand kan du sedan trappa ned på filterrengöringen.

Här hittar du mer information:

Handhavande