Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Hembesök inför bergvärmeinstallation

Innan borrning och installation, görs minst ett hembesök, för att undersöka förutsättningarna i huset, bestämma placering av borrhål och bergvärmepump, säkerställa en god dimensionering m.m.

Efterfråga hembesök

Fyll i formuläret, så hör vi av oss angående våra möjligheter att komma hem till just dig.

Kontakt

System och installation

Kort om fastigheten

Kommentarer

* Obligatoriska fält

De personuppgifter du lämnar när du fyller i formuläret behandlas i enlighet med vår integritetspolicy.

Offert innan eller i samband med

Det går att få en offert på bergvärme utan hembesök. Om du själv kontrakterar en borrfirma och endast vill ha hjälp med bergvärmepump och installation, räcker det med att du meddelar oss noggranna uppgifter om husets förutsättningar, för att du ska kunna få förslag på en bergvärmepump som passar och en uppskattning på vad installationen kommer att kosta. Pris för bergvärmepump och installation varierar inte mycket mellan olika hus. Borrningen däremot kan variera mycket.

Ibland utformas offerten istället i samband med ett hembesök, där man tittar över husets förutsättningar tillsammans.

Offert på bergvärme

Var förberedd

Inför hembesöket behöver du ta reda på om grannarna har borrat för bergvärme och om det finns annat i marken i närområdet, som brunnar eller avloppsbrunnar. Sedan hjälper vi dig med placering och ansökan om tillstånd.

Du bör också se till att det är undanstädat, så att det går att komma fram i huset. Den som utför hembesöket kommer att vilja titta i ditt pannrum (eller annat rum där bergvärmepumpen ska placeras) samt titta på det vattenburna värmesystemet.

Vid hembesöket kommer du också att få frågor om aktuell förbrukning och användning av varmvatten. Om du inte har koll på läget, bör du skaffa dig det innan hembesöket.

Under hembesöket

Under hembesöket undersöks huset och dess förutsättningar och vissa av familjens vanor. Allt går ut på att du ska få så optimal uppvärmning som möjligt i ditt hem och att installationen ska bli så smidig som möjligt, för alla parter.

Rätt bergvärmepump

Under hembesöket undersöks förhållandena i huset, så att du får en bergvärmepump som är kompatibel med ditt hus. Tillsammans diskuterar du och den som utför hembesöket den aktuella förbrukningen för uppvärmning och varmvatten, så att den nya värmekällan får rätt dimensioner. Det ska också säkerställas att du får en bergvärmepump, som får plats och exempelvis inte är för hög.

Vad krävs för att koppla ihop med huset?

Innan själva installationen behöver installatören veta vad som krävs för att bergvärmepumpen ska kunna installeras i ditt hus i form av material. Det kan också hända att installatören rekommenderar dig att installera nya termostater eller uppgradera ett par radiatorer, för att passa till den nya värmekällan. Du kan också bli rekommenderad att installera en ny radiator i pannrummet, om du byter från eldning till värmepump och spillvärmen går förlorad. I vissa fall kan det också krävas en bufferttank, för att underlätta samarbetet mellan bergvärmepumpen och husets vattenburna uppvärmningssystem och säkerställa en hög besparing.

Minst ett hembesök

Ibland löser man allt på ett och samma hembesök. I vissa fall gör man två hembesök. Ett hembesök för dimensionering och placering, där man bestämmer vilken bergvärmepump som ska installeras. Detta följs av ytterligare ett besök av installatören, där de sista besluten fattas och installatören undersöker exakt vad som kommer att krävas för att installera den aktuella bergvärmepumpen i huset.