Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Förberedelser inför utbyte av bergvärmepump

Har du en bergvärmepump som behöver bytas? Att byta bergvärmepump kräver mindre jobb och kostar mindre än när du installerar en ny pump. Följ listan nedan för att förbereda dig så att installationen blir så smidig som möjligt.

1. Ta emot leverans

Bergvärmepumpen kommer direkt hem till dig. Ibland lyckas man tajma installationen och leveransen, men ofta är det du som måste se till att vara hemma vid leveranstillfället.

2. Bära in

Leveransen sker till din tomt. Du ansvarar för att få bergvärmepumpen till rätt plats. Räkna också med att hjälpa till att bära vid installationen.

3. Elektriker

Elektriker ingår inte vid installationen, om inte detta särskilt avtalats. Det är inte alltid det behövs en elektriker vid installationen. Det beror på vilka förutsättningar som fanns i huset från början. Det är viktigt att du kontaktar en kunnig elektriker om uppgradering krävs.

4. Städa

Naturligtvis måste det vara enkelt för installatören att ta sig fram. Du bör städa undan ordentligt och flytta eventuella möbler eller föremål, som kan vara i vägen vid installationen. Detta gäller både i trädgården och inomhus.

5. Nedmontering och bortforsling

Din gamla panna eller bergvärmepump måste lämnas in till återvinningscentralen och detta är ditt ansvar. Du kan montera ned den gamla pannan och forsla bort den inför installationen. Vi kan även hjälpa dig med detta, mot en extra kostnad.

6. Behöver du hjälp?

Naturligtvis hjälper vid dig gärna även med ovanstående moment, trots att de inte ingår i en vanlig installation. Förklara vid hembesöket eller offertförfrågan vad du önskar att få hjälp med, så ser vi till att du får all den hjälp du behöver, mot en extra kostnad.