Fri frakt vid installation
Installerar i hela landet
Endast certifierade installatörer

Luftkonditionering och Kyla

Det är skönt med svalka eller kyla, när det är för varmt. Du mår bättre. Du sover bättre. Du presterar mer, när temperaturen är behaglig. Air-condition (AC) eller luftkonditionering använder samma teknik, som luft-luftvärmepumpar. Tekniken leder värme bort från huset. Maskinens fläktar ökar luftcirkulationen i huset och på så vis sprids den svala luften. Läs mer

A/C
AC för hem & kontor AC för hem & kontor

Njut av härlig svalka! Sov bättre med AC i hemmet eller bli mer produktiv med AC på kontoret. Hos oss hittar du både supereffektiva split-aggregat och smidig portabel AC. Hur vill du ha luftkonditionering?

Läs mer
AC för husvagn & husbil AC för husvagn & husbil

Svalt och skönt i ditt mobila hem! Njut av lite extra av semestern med AC i din husvagn eller förläng säsongen genom att värma upp husbilen. Brett utbud av AC till husvagn, husbil och båt.

Läs mer
Kyla för serverrum Kyla för serverrum

Skydda dina servrar med rätt klimat i serverrummet. En praktiskt luft-luftvärmepump ger både kyla och avfuktning, så du får rätt förutsättningar för dina servrar. Vilken lösning passar dig?

Läs mer

7 artiklar

per sida

7 artiklar

per sida

Air-condition

Få behaglig svalka med luftkonditionering och njut av sommaren hemma, i husbilen, båten eller sommarstugan.

Air-condition för hemmet eller kontoret

Familjen mår bra med AC i hemmet. Alla sover bättre, när det är svalt. Ni får mer energi över till att ha roligt tillsammans. Ni kan helt enkelt njuta mer av sommaren.

Luftkonditioneringsmaskiner är ofta billigare värmeanläggningar. Men de är ämnade för användning endast under årets varmare månader. Maskinerna är därför konstruerade med kylning som fokus.

Det kanske är varmt på ditt kontor? Produktiviteten minskar när det blir för varmt och du får mer gjort om du sätter in AC.

Se luftkonditionering för hem och kontor här

Polarpumpens air-condition:

  • Ger ren inomhusluft, fri från damm och andra partiklar, med filtren i maskinens innedel.
  • Bestäm riktning för kalluften från luftkonditioneringen.
  • Kylan anpassas efter inomhustemperaturen.
  • Maskinens alla funktioner kan styras med en trådlös fjärrkontroll.

Tänk på att:

  • Cirka 70 W (0,07 kW)/kvadratmeter i kyleffekt är lagom, i ett vanligt bostadshus med bra isolering. - Läs mer om att välja rätt luftkonditionering.
  • En korrekt installation av din luftkonditionering ger bättre effekt. - Läs mer om installation.
  • Om du använder din luftkonditionering rätt och sköter servicen, sparar du mer. - Läs mer om användning.
  • Maskiner som kategoriseras under serverrum kyla fortsätter att kyla även när utomhus-temperaturen sjunker under 10 grader.

AC för husvagn, husbil och båt

En liten yta, med dålig isolering blir lätt för varm eller för kall vare sig det är en båt, en husvagn eller en husbil. Detta gäller i högsta grad för de kompakta mobila bostäder vi gärna bor i under sommaren. Slipp problemet, med air-condition!

På Polarpumpen säljer vi bland annat Dometics serie med klimatanläggningsprodukter för portabla bostäder. Serien är marknadsledande inom området och ger behaglig AC, men också värme vid behov. Du kan alltså anpassa inomhustemperaturen. Du får en behagligare semester i din husvagn, husbil eller båt. Du kan kanske till och med förlänga semestern.

Se luftkonditionering för portabla hem här

AC med luftvärmepump

Vill du sätta in AC i sommarstugan? Har du funderat på en luft-luftvärmepump? Luft-luftvärmepumpar kan också ge air-condition, men är vanligen lite dyrare än rena luftkonditioneringsmaskiner. Samtidigt har de också fler fördelar.

Luft-luftvärmepumpen ger behaglig värme och säsongen i sommarstugan kan förlängas. En luft-luftvärmepump kan också ge underhållsvärme. Underhållsvärme förhindrar frys- och fuktskador i sommarstugan under vintern.

Läs mer om luft-luftvärmepumpar här