Sveriges största installatörsnät
prisjakt stjärnor4,6
Delbetalning med Svea

Installera portabel AC

En portabel AC är enkel och smidig att flytta runt, men samtidigt behövs en liten montering, för att AC:n ska ge så bra effekt som möjligt.

Måste jag verkligen montera en portabel AC?

En mer effektiv portabel AC, behöver avleda varm luft och detta görs med en slang, som monteras ut genom ett fönster. Fönsterkit och slang brukar följa med i paketet, när du köper en portabel AC. Du kan välja att bara låta slangen gå ut genom ett fönster eller en dörr, men man får vanligtvis ett bättre resultat om man sluter till resten av öppningen med fönsterkitet och på så vis hindrar att den varma luften kommer tillbaka in igen.


Titta på videon för att lära dig hur du installerar din portabla AC

Placering av portabel AC

En portabel AC placeras på en plan yta, där det inte finns hinder för luften att cirkulera. Exempelvis 50 cm till väggar och andra hinder brukar vara lagom. Den portabla AC behöver ockå placeras tillräckligt nära ett fönster eller en annan öppning, som man kan använda för att föra ut den varma luften ur huset. Slangen som medföljer är flexibel, men får inte förlängas, vilket påverkar vilka möjliga platser du kan ställa din AC på.

Montering av luftslang och fönsterkit

Den medföljande luftslangen, fäster du på din portabla AC, i enlighet med instruktionerna i manualen. Luftslangen är flexibel och kan dras ut till önskad längd. Tänk på att inte dra ut luftslangen mer än nödvändigt och undvik att göra skarpa böjar på slangen, då detta kan påverka effekten. Fönsterkitet placeras i fönstret och är anpassningsbart efter olika storlekar på fönster. Exakt hur du går till väga visas i din manual, där du även får instruktioner runt hur du fäster fönsterkitet i olika typer av fönster.

Viktigt att tänka på

  • Slangen för att avleda varm luft får inte förlängas
  • Om slangen för varm luft blockeras kan maskinen överhettas
  • Undvik skarpa böjar på luftslangen