Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Rengöring
Dränering
Service

Skötsel och rengöring av fast installerad AC

Genom att sköta din luftkonditionering på rätt sätt, behåller du en hög effekt och får en luftkonditioneringsanläggning som håller länge.

Så sköter du din AC

 Ta hjälp av vår lista för att ge AC:n det underhåll den behöver:

1
Rengör filter och avlägsna damm i din luftkonditionering. Luftkonditioneringens filter behöver rengöras med jämna mellanrum. När luften passerar genom luftkonditioneringsanläggningen och kyls ned, fastnar damm och partiklar i filtren och detta måste avlägsnas. Det kan även fastna damm på andra ställen i luftkonditioneringsaggregatet. I och med att kondens bildas inuti luftkonditioneringens innedel, är det extra viktigt att det inte är dammigt. Om kondensen fastnar i dammet istället för att rinna ut genom dräneringsslangen, finns det risk att mögel bildas. Möglet sprids sedan effektivt i hemmet med hjälp av luftkonditioneringens fläktar.
2
Dränering får inte blockeras! Vid luftkonditionering bildas kondensvatten i luftkonditioneringens innedel. Kondensvattnet dräneras genom en särskild slang genom väggen och ut på utsidan av huset. Det är viktigt att dräneringsslangen och uppsamlingstråget i luftkonditioneringsanläggningen är fria från blockage. Om vattnets väg blockeras kommer det att hitta en annan väg, vilket mycket väl kan innebära att det rinner ut inomhus istället.
3
Serva med jämna mellanrum! En luftkonditioneringsanläggning kan också behöva lite extra service av en kunnig tekniker med ett par års mellanrum. Serviceteknikern ser till att göra ren din luftkonditionering på djupet och kontrollerar så att anläggningen fungerar som den ska. För service av luftkonditionering beställer du samma service, som för vanliga luft-luftvärmepumpar.
Här kan du beställa service!
Fast installerad AC
Tyst och energieffektiv. Det självklara valet för dig som kan och vill ha den bästa AC:n.