Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor

Elförbrukning för portabel AC

Hur mycket el förbrukar en portabel AC? Är det värt svalkan när elräkningen kommer? I denna artikel går vi igenom elförbrukningen och matnyttiga tips att ta del av för att sänka energiförbrukningen.

Hur mycket el förbrukar en portabel AC? 

En portabel AC förbrukar ungefär 800–1000 W i timmen. Detta kan omvandlas till 0,8–1,0 kWh. Detta kan jämföras med ett kylskåp som står på dygnet runt, en sådan drar cirka 0,5 – 1,0 kWh. 

Det är dock sällan man har på en portabel AC dygnet runt, bara det faktum sparar energi. Den ger svalka på en gång du sätter på den, och slutar förbruka energi när du slår av den. Och med tanke på korta somrar och det faktum att man inte alltid sitter framför sin portabla AC, kan det vara värt den lilla elförbrukningen den tar. 

Vad kostar en portabel AC i drift? 

Det beror under vilka förhållanden den används och hur den används framförallt, därför kan driftkostnaden variera mycket. Men tar du hand om din portabla AC och ger den optimala förutsättningar för sitt arbete, så kommer den inte kosta mycket att ha i drift.  

» Läs mer om kostnad för portabel AC här 

Sänk elförbrukningen på portabel AC 

Generellt för alla AC gäller det att optimera dess förhållanden så att den ger maximal kyla till minimal elförbrukning. Hur? Genom att sköta om den rätt. Då kan du njuta av svalkan med gott samvete. Ett par tips:

  • Dra ner persienner och markiser när solen ligger på
  • Använd ett fönsterkit för att behålla kylan

» Här får du mer energispartips och skötselråd för din portabla AC 

Rengöring portabel AC

Se vår film om hur du rengör din portabla AC!