Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Ekonomiska fördelar med solceller
Så utnyttjar du skatteavdrag vid köp
Få helhetslösning med avdrag via Polarpumpen

Kostnad solceller

Kostnaden för solceller kan för många kännas för stor för att investeringen ska verka lönsam. Men solceller är en investering som betalar av sig själv, och nu kan du dessutom få avdrag på 15 % av summan redan vid köp.

Att skaffa solceller är en stor investering som man gör till sin fastighet, som har en påverkan på hushållets ekonomiska förutsättningar.

Få bättre ekonomi med solceller

Målet med att investera i solceller är ofta att man vill få ner sina omkostnader, genom att producera egen el.

Ytterligare en positiv ekonomisk effekt är att husets värde ökar. Detta kanske blir aktuell först i samband med lån från banken eller vid en eventuell försäljning av huset.

Kostnad = investering

Det som däremot märkbart påverkar ekonomin är den direkta kostnaden som uppstår när man skaffar solceller. Även om solcellerna betalar av sig själv under ett längre perspektiv kostar det fortfarande en del att införskaffa material och att få själva installationen utförd. Genom att utnyttja det gröna skatteavdraget, minskar investeringskostnaden.

Utnyttja det gröna skatteavdraget

Det gröna avdraget gör att du betalar 15 % mindre för dina solceller och installation redan från början. Avdraget fungerar ungefär som rotavdraget och det är företaget som installerar och säljer solcellsanläggningen som står för kontakten med skatteavdraget. 

» Läs mer om grönt skatteavdrag

Allt ingår när du köper solceller via oss

Känns det krångligt? Ingen fara! Köper du solceller via oss så får du en helhetslösning, där allt från projektering och installation till hjälp med allt pappersarbete ingår.

Läs mer om hur vi hjälper dig när du köper solceller från oss här:

» Köpa solceller