Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Vissa pooler går enkelt att montera. Här går vi igenom hur du monterar en pool från Gre.
I artikeln...
Förbered underlag
Montera bottensargen
Lägg ut linern

Guide för poolmontering

Här går vi igenom monteringen av din ovanmarkspool från Gre på egen han. Monteringsinstruktionerna gäller för alla runda pooler från Gre, och många av stegen gäller även för de ovala poolpaketen.

Titta på filmen - så monterar du ovan-mark-pool

I filmen eller i texten nedan får du en steg för steg guide för smidig montering av din ovan-mark-pool. För ytterligare instruktioner kan du läsa den medföljande manualen.

Så monterar du din pool steg för steg

1. Leverans - Poolen levereras som ett komplett paket hem till din dörr. Checka av så att alla delar har medföljt i paketet. Det som ska ingår är: pool (vägg, profiler, lister, liner, markduk); sandfilterpump, filtersand och slangar; skimmerset; säkerhetsstege; skruvar och monteringsprofiler.
2. Förbered underlag - Se till att ha ett väl avvägt, jämnt och stabilt underlag. I denna guide visar vi ett alternativ där grus läggs i botten som sedan täcks med frigolit och slutligen läggs en matta ovanpå. Detta alternativ skapar en botten som är skön att stå på samtidigt som frigoliten isolerar mot värmeförluster från botten. Tänk dock på att bereda marken efter just dina förutsättningar då dessa kan variera. Som alternativt underlag kan man exempelvis gjuta en betongplatta eller hårt packat stenmaterial.
3. Täck med frigolit / cellplast - Lägg ut frigolit/cellplast ovanpå gruset och tejpa skarvarna. Vill du inte använda frigolit eller cellplast går det lika bra att använda den medföljande markduken i plast. Lägg i sådant fall ut markplasten som ett skydd på ett hårt packat underlag, exempelvis jord, grus eller stenmjöl.
4. Lägg på en matta - Detta görs för att skydda linern och minimera att skarvarna i frigoliten syns.
5. Montera bottensargen - Nu börjar själva poolmonteringen. Börja med att montera ihop bottensargen.
Sätt ihop alla bitarna.
Och lägg bottensargen på plats.
6. Montera plåtbläck och stege - Montera sedan plåtbläcken för poolens yttre stolpar. Passa nu även på att montera ihop den medföljande stegen. Den behöver du efter att du har ställt ut väggen, för att enkelt komma i och ur poolen.
7. Rulla ut plåtväggen - Rulla ut plåtväggen och ställ den i bottensargens spår.
Här är det bra om man är två personer.
8. Skruva ihop plåtväggen - Skruva ihop väggen med de medföljande skruvarna.
9. Lägg ut linern - Lägg sedan ut linern och häng upp den över kanten, du kan använda klädnypor eller tejp för att hålla linern tillfälligt på plats. Börja sedan sträcka ut botten och fyll poolen med några centimeter vatten för att hålla linern på plats så att den sträcks ut och får en jämn och fin yta.
10. Montera topprälsen och de övre plåtbläcken - Montera topprälsen för att fixera linern och montera även de övre plåtbläcken. Se till att linern är väl sträckt.
11. Montera sidobenen och topplåtarna
Hela vägen runt
12. Montera täcklocken - Montera slutligen det övre...
...och undre täcklocket.
13. Påbörja uppfyllning och montera inloppsanslutning - Grattis! Nu är poolen klar för att fyllas med vatten. Innan du kan fylla poolen helt ska skimmer och inloppsanslutning monteras.
Koppla även på medföljande slangar och koppla in sandfilterpumpen.
14. Fyll upp poolen - Fyll sedan upp poolen helt och börja njut av härliga sommarbad!

Mer om användning av pool

Nu när du har monterat din pool är det dags att använda den. Här hittar du några användbara artiklar kring användning av pool: