Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Energispartips
Vad kostar driften?
Energisparande spabad

Energispartips för spabad

Att bada spabad har visat sig ha positiva effekter på både hjärna och kropp men frågan om hur mycket kostar att värma och ha i gång spabadet är ständigt aktuell. Slipp onödig stress över energikostnader med våra tips om hur man sparar energi med ett spabad.

Bästa energispartipsen för spabad 

Har man väl investerat i sitt välmående med ett spabad, vill man naturligtvis använda det så mycket man kan. Med hjälp av våra tips får du ut mer av ditt badande, samtidigt som du sparar energi. 

  • Genom att hålla spabadet på en lagom, jämn temperatur hela tiden istället för att stänga av det helt, kan du spara en hel del energi. Det går åt mycket energi att värma kallt vatten. Ska du inte använda det på ett tag, ställ in värmen på mellan 15-26 grader. 
  •  Stäng in värmen med ett spabadslock när du inte använder det 
  • Investera i extra isolering så att värmen håller bättre, särskilt underlaget spabadet står på. 
  • Underhåll ditt spabad mer ofta än sällan. Gör du det, slipper du onödiga kostnader om något skulle gå sönder på grund av misskötsel, spabadet blir också mer effektivt ur energiperspektiv. 
  • Kolla inställningarna en extra gång - på vissa spabad finns det energispar som ett alternativ.

 

Visste du...
att varma bad ger samma antiinflammatoriska effekt som träning?

Energisparande spabad

När man ska köpa spabad är det viktigt att tänka på hur mycket man vill använda det, hur många som ska använda det och vad man vill ha ut av sitt badande. Eftersom elpriserna skiljer sig åt i de olika elområdena i Sverige, kan man också räkna med att spabaden kommer att kosta olika mycket att ha i drift. 

Vill du investera i ett spabad, men inte lägga alltför mycket på driften, kanske man ska överväga ett mindre spabad. Ett mindre spabad med plats för mindre vatten, kommer alltså att kosta mindre i drift. Man kan fortfarande få ut lika mycket njutning även om man köper ett mindre. Är ni två stycken kanske det räcker med ett spabad för 2-4 personer

Vad kostar ett spabad i drift?

Flera olika faktorer påverkar den här frågan. Både frågan om vilket elavtal du har, var i landet du bor och vilken storlek du köper på ditt spabad. Vi har sammanställt en generell guide, som kommer att ge dig en fingervisning om ungefär hur mycket det går åt i elförbrukning med ett spabad i drift och vad det kostar.

 

Få ut det mesta av ditt spabad: