Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Vad menas med sekundär värmekälla?
Varför är luftvärmepump sekundär värmekälla?
Fördelar med luftvärmepump

Luftvärmepump är en sekundär värmekälla

En luftvärmepump är utvecklad för att fungera som en kompletterande värmekälla till ditt primära uppvärmningssystem.

Vad är en sekundär värmekälla?

En sekundär värmekälla är inte utvecklad för att producera husets årsbehov av värme på egen hand. Den sekundära värmekällan behöver därmed stödvärme från en kompletterande värmekälla för att producera tillräckligt mycket värme. Exempel på en sekundär värmekälla är en luftvärmepump.

Luftvärmepump är en sekundär värmekälla

En luftvärmepump är utvecklad för att ge kompletterande stödvärme till din primära värmekälla. Detta betyder att en luftvärmepump kan ge ditt hus den värme det behöver när det får jobba tillsammans med andra värmekällor som exempelvis radiatorer eller eldstäder.

Anledningen till att en luftvärmepump inte bör användas som primär värmekälla är att den saknar elpatron och därmed saknar den kapacitet som krävs för att värma upp ett helt hus när utomhustemperaturerna sjunker.

Det luftvärmepumpen dock kan göra är att sänka dina uppvärmningskostnader med upp till 76%. Detta eftersom luftvärmepumpen tar över en stor del av den uppvärmning som dina element eller din eldstad annars hade behövt stå för, för en mycket lägre energiförbrukning.

Läs mer:

» Så fungerar en luftvärmepump