Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En riktigt bra bergvärmepump bör därför hålla hög kvalitet och ha en lång livslängd, samtidigt som den anpassar sin drift efter förutsättningarna i just ditt hus
I artikeln...
Hur får jag den bästa lösningen med bergvärme?
Vilken bergvärmepump är bäst?
Hur får jag högst effekt med min bergvärmepump?

Bäst bergvärmepump

Den bästa bergvärmepumpen är en bergvärmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt värmebehov och som samtidigt har en låg energiförbrukning och månadskostnad. Helt enkelt en bergvärmepump som uppfyller ditt värmebehov på ett så energismart sätt som möjligt. En riktigt bra bergvärmepump bör därför hålla hög kvalitet och ha en lång livslängd, samtidigt som den anpassar sin drift efter förutsättningarna i just ditt hus.

Välj bergvärmepump efter ditt värmebehov och husets förutsättningar

Dimensioneringen av din bergvärmepump och din energibrunn är avgörande när du vill få en så effektiv och bra lösning som möjligt. Det är alltid bättre att dimensionera för ett större värmebehov än att låta bergvärmepumpen arbeta på maxkapacitet under längre tid. På så sätt får du en mer energismart värmelösning som producerar tillräckligt mycket värme men för lägre omkostnader.

Välj en bergvärmepump från en välkänd tillverkare

Välkända och etablera tillverkare har ofta mångårig erfarenhet av vad som gör en bergvärmepump extra bra ur energisynpunkt och besparing. Kvalitet är alltid att föredra framför billigare lösningar, när det är en effektiv värmekälla du vill ha.

Dessutom har dessa tillverkare utvecklat och förfinat sina värmepumpar under många år utifrån tidigare kunders erfarenheter, vilket gör att du kan känna dig trygg med att du får en lösning som verkligen levererar det den ska.

Välj en testvinnande bergvärmepump

Varje år görs det tester där de bergvärmepumpar som har bäst funktioner och högst effektivitet lyfts fram. Testvinnande bergvärmepumpar har ofta högeffekt för låga omkostnader, och håller hög kvalitet under en lång tid. Ett sådant test utförs av Polarpumpens expertpanel bestående av teknik- och produktexperter som tillsammans rankar de värmepumpar med högst kvalitet och bäst funktioner.

Till testet:

Daikin Altherma Geo 3
Optimal värme med patenterad kompressor. Daikin Altherma Geo 3 är en inverterstyrd bergvärmepump som ger jämn inomhustemperatur året om. Varvtalsstyrningen anpassar automatiskt temperaturen efter husets behov och ger hög besparing. Förutom hög energieffektivitet och topprestanda kommer Altherma Geo 3 med ny uppdaterad design.
Bosch Compress 7001i LWMF
Bosch Compress 7001i LWMF är en kraftfull bergvärmepump med inverterstyrning, som innebär att värmepumpen anpassar sig efter husets värmebehov. Du får jämn värme och en energieffektiv drift. Bergvärmepumpen Bosch Compress 7001i LWMF 12 passar den större familjen med stort varmvattenbehov, eller för dig med badkar. Helt enkelt en trygg värmelösning för huset, i många år framöver.
NIBE S1255
NIBE S1255 är en komplett bergvärmepump med inbyggd varmvattenberedare, WiFi och inverterstyrning. Utrustad med intelligenta funktioner som automatisk anpassar sig efter husets behov och ger höga besparingar, året om.

Välj en bergvärmepump med smarta och energibesparande funktioner

Det finns många lösningar som hjälper dig få bättre kontroll över din energiförbrukning och som gör det lättare för dig att få den effekt du vill ha. En rumsgivare är bra om du vill att din bergvärmepump ska anpassa sin drift efter husets behov. Då vet du att värmepumpen aldrig producerar värme i onödan och därmed inte förbrukar mer energi än vad som behövs.

Detsamma hjälper WiFi-styrning, som är en funktion som hjälper dig styra och anpassa bergvärmepumpens drift efter ditt rådande värmebehov. Du kan enkelt styra din bergvärmepump via din smarta enhet, så att du inte behöver vara på plats för att kunna kontrollera din energiförbrukning.

Gratis offert på bergvärmepump!
Fyll i uppgifter om ditt hus och får offert på bergvärmepumpar som passar för dina behov. En offertförfrågan innebär inget avtal och är inte bindande på något sätt.
Vi hjälper dig med installation av bergvärmepump
Vårt nätverk av erfarna och certifierade installatörer hjälper dig att installera din bergvärmepump. Du kan enkelt och smidigt köpa bergvärmepump med nyinstallation eller utbytesinstallation.