Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Börja med att se vilka bergvärmepumpar som passar för ditt värmebehov, sen kan du välja den som är billigast.
I artikeln...
Hur får jag mest värme för pengarna?
Vilken bergvärmepump är billigast i inköp?
Vilken bergvärmepump har lägst driftskostnader?

Billig bergvärmepump

För dig som söker en billig bergvärmepump är det viktigt att kolla på den initiala investeringskostnaden för värmepumpen, tillsammans med dess energiförbrukning under drift, innan du gör ditt köp.

Så väljer du en billig bergvärmepump vid nyinstallation

När det kommer till att få en så billig bergvärmepump som möjligt, är det många faktorer som spelar in och vissa kostnader går att påverka mer än andra. Att borra för bergvärme är dyrt, och innebär en kostnad som du sällan kan påverka särskilt mycket.

Om du inte har en energibrunn på tomten sedan innan, kan det därför vara ett bättre alternativ att välja en luft-vattenvärmepump, om det är en så billig lösning som möjligt du är ute efter.

Läs mer:

Så väljer du en billig bergvärmepump vid utbytesinstallation

Om du däremot redan har en energibrunn i trädgården och funderar på att byta till en ny bergvärmepump, eller av andra anledningar hellre väljer bergvärme än en luft-vattenvärmepump, finns det flera faktorer som kan hjälpa dig göra ett så kostnadseffektivt val som möjligt.

Börja med att se vilka bergvärmepumpar som passar för ditt värmebehov, sen kan du välja den som är billigast. Faktorer som WiFi-styrning och rumsgivare hjälper dig dessutom att få större kontroll över din förbrukning och kan därför hjälpa dig spara så mycket energi som möjligt.

Väljer du en bergvärmepump från en mindre välkänd tillverkare, kan kostnaden för bergvärmepumpen ofta bli lägre. Var dock noga med att leta efter en bergvärmepump med låga omkostnader, då en låg driftskostnad alltid är att föredra om du vill ha en så billig uppvärmning som möjligt i framtiden.

Ta hjälp av en expert för att få den billigaste lösningen på bergvärme

Om det är en så ekonomiskt hållbar lösning som möjligt du vill ha rekommenderar vi att du tar hjälp av en expert inför ditt köp. Ibland kan man göra val som påverkar den initiala investeringskostnaden, men som har ekonomiska påföljder i längden. Våra rådgivare har gott om erfarenhet om att ta fram kompletta värmesystem för många olika typer av hem och budgetar. Kontakta oss på 0770 777 600, så hjälper vi dig gärna med att hitta den bästa lösningen för just dig!

Läs mer för att få fler tips på hur du säkrar en så billig uppvärmning som möjligt med din bergvärmepump:

Bosch Compress 5000 9 LW/M
Mer värme för pengarna med Bosch - Bosch Compress 5000 9 LW/M är en effektiv bergvärmepump med inbyggd varmvattenberedare. Med en kapacitet på 8,8kW och en energieffektiv scrollkompressor får du mer värme för pengarna. Compress 5000 är särskilt anpassad för äldre hus med mindre element.