Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Så väljer du den bästa luft-vattenvärmepumpen
I artikeln...
Testvinnande luft-vattenvärmepumpar
Välj en luft-vattenvärmepump med hög effekt
Välj en luft-vattenvärmepump med inverterteknik

Bäst Luft-vattenvärmepump

Bäst effekt och högst energibesparing får du med en luft-vattenvärmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt värme- och varmvattenbehov, och som har smarta funktioner som reglerar energiförbrukningen. Trygga och välkända tillverkare innebär ofta en indikation över att luft-vattenvärmepumpen håller högsta kvalitet, men även mindre kända tillverkare kan leverera en värmepump med hög effekt även vid mycket låga temperaturer.

Så väljer du den bästa luft-vattenvärmepumpen 

Vi har några tips, som hjälper dig att välja en luft-vattenvärmepump med riktigt hög effekt, som ger dig mycket värme för pengarna. 

1. Välj en luft-vattenvärmepump med hög effekt 

En luft-vattenvärmepump med för låg effekt i relation till ditt värmebehov kommer minska energieffektiviteten och förbruka mer el än nödvändigt. Var därför noga med att dimensionera rätt, för att säkerställa att du får en låg omkostnad i längden. 

2. Välj en luft-vattenvärmepump med inverterteknik 

En varvtalsstyrd luft-vattenvärmepump reglerar sin effekt kontinuerligt. Inverterdrift sparar mer energi än en luft-vattenvärmepump som ständigt stängs av och sätts på, och är ett smart val när du vill göra ett hållbart val. 

» Fördelar med inverterteknik

3. Välj en luft-vattenvärmepump med energismarta funktioner 

Idag är det vanligt att luft-vattenvärmepumpar har WiFi-styrning, vilket innebär att du kan reglera, kontrollera och se över din energiförbrukning var du än är. En större överblick i värmepumpens drift ger dig bättre kontroll och leder ofta till en förbättrad energieffektivitet. 

4.Ta hjälp av en expert på luft-vattenvärmepumpar 

Det är mycket att hålla reda på, när du ska köpa en ny luft-vattenvärmepump till huset. Våra rådgivare har lång erfarenhet och besitter expertkompetens inom området. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi gärna till med att hitta den bästa lösningen just för dig. 

Testvinnande luft-vattenvärmepumpar 

Varje år görs det tester där de luft-vattenvärmepumpar som har bäst funktioner och högst effektivitet lyfts fram. Ett sådant test utförs av Polarpumpens expertpanel bestående av teknik- och produktexperter som tillsammans rankar de luft-vattenvärmepumpar med högst kvalitet och bäst funktioner. 

» De bästa luft-vattenvärmepumparna

Mitsubishi Electric SWM80 Ecodan - Bäst i test
Luft/Vattenvärmepump SWM80 Ecodan från Mitsubishi. Nu har Mitsubishi Electric kommit ut med en ny version av sin nya Ecodan modell. Ett kraftpaket i en mindre och snyggare förpackning som är tystare och mer effektiv än någonsin. SWM80 Ecodan värmer mellan 20 - 200 m² och har ny miljövänlig gas och inbyggd varmvattenberedare.
Mitsubishi Electric WM85 Package Ecodan
Mitsubishi WM85 Package Ecodan är en mycket energieffektiv samt tyst luft/vattenvärmepump. Om behovet av värme eller kyla minskar så arbetar värmepumpen automatiskt mindre och minskar sin energiförbrukning och gör sedan tvärtom om behovet ökar. Det hela sker med hjälp av varvtalsreglering. Luft/vattenvärmepumpens intelligenta innerdel med inbyggd vattentank ger dessutom värmedrift under väldigt kalla vinterdagar. WM85 Package Ecodan värmer mellan 20 - 220 m² och har inverterkompressor.
Daikin Altherma 75-DA180 - prisvärd
Daikins nya generation av luft-vattenvärmepumpar är det ideala systemet för uppvärmning och varmvattenberedning för lågenergihus. Hög energiklass, prisbelönt design och miljövänligt köldmedium R32 gör Daikin Altherma 3 helt unik på marknaden och dessutom till den mest energieffektiva luftvattenvärmepumpen. Daikin Altherma 3 har en minimalistisk och stilren design som gör att värmepumpen enkelt smälter in i ditt hem. Värmer 10 - 190 m² och har inbyggt magnetitfilter.

Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump

Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.

» Till installationer

Gratis offert på luft-vattenvärmepump med installation

Vi erbjuder självklart gratis offert för dig som funderar på att installera en luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.

» Till offertformuläret

Luft-vattenvärmepumpar passar bra i hela Sverige