Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
Så väljer du den bästa luft-vattenvärmepumpen
I artikeln...
Testvinnande luft-vattenvärmepumpar
Välj en luft-vattenvärmepump med hög effekt
Välj en luft-vattenvärmepump med inverterteknik

Bäst Luft-vattenvärmepump

Bäst effekt och högst energibesparing får du med en luft-vattenvärmepump som är rätt dimensionerad utifrån ditt värme- och varmvattenbehov, och som har smarta funktioner som reglerar energiförbrukningen. Trygga och välkända tillverkare innebär ofta en indikation över att luft-vattenvärmepumpen håller högsta kvalitet, men även mindre kända tillverkare kan leverera en värmepump med hög effekt även vid mycket låga temperaturer.

Så väljer du den bästa luft-vattenvärmepumpen 

Vi har några tips, som hjälper dig att välja en luft-vattenvärmepump med riktigt hög effekt, som ger dig mycket värme för pengarna. 

1. Välj en luft-vattenvärmepump med hög effekt 

En luft-vattenvärmepump med för låg effekt i relation till ditt värmebehov kommer minska energieffektiviteten och förbruka mer el än nödvändigt. Var därför noga med att dimensionera rätt, för att säkerställa att du får en låg omkostnad i längden. 

2. Välj en luft-vattenvärmepump med inverterteknik 

En varvtalsstyrd luft-vattenvärmepump reglerar sin effekt kontinuerligt. Inverterdrift sparar mer energi än en luft-vattenvärmepump som ständigt stängs av och sätts på, och är ett smart val när du vill göra ett hållbart val. 

Läs mer: 

3. Välj en luft-vattenvärmepump med energismarta funktioner 

Idag är det vanligt att luft-vattenvärmepumpar har WiFi-styrning, vilket innebär att du kan reglera, kontrollera och se över din energiförbrukning var du än är. En större överblick i värmepumpens drift ger dig bättre kontroll och leder ofta till en förbättrad energieffektivitet. 

4.Ta hjälp av en expert på luft-vattenvärmepumpar 

Det är mycket att hålla reda på, när du ska köpa en ny luft-vattenvärmepump till huset. Våra rådgivare har lång erfarenhet och besitter expertkompetens inom området. Kontakta oss på 0770-777 600 så hjälper vi gärna till med att hitta den bästa lösningen just för dig. 

Testvinnande luft-vattenvärmepumpar 

Varje år görs det tester där de luft-vattenvärmepumpar som har bäst funktioner och högst effektivitet lyfts fram. Ett sådant test utförs av Polarpumpens expertpanel bestående av teknik- och produktexperter som tillsammans rankar de luft-vattenvärmepumpar med högst kvalitet och bäst funktioner. 

Till testet: 

Luft/Vattenvärmepump SWM80 Ecodan från Mitsubishi. Nu har Mitsubishi Electric kommit ut med en ny version av sin nya Ecodan modell. Ett kraftpaket i en mindre och snyggare förpackning som är tystare och mer effektiv än någonsin.
Bäst i test - Mitsubishi Electric SWM80 Ecodan
Luft/Vattenvärmepump Mitsubishi WM85 Package Ecodan är en mycket energieffektiv samt tyst luft/vattenvärmepump. Om behovet av värme eller kyla minskar så arbetar värmepumpen automatiskt mindre och minskar sin energiförbrukning och gör sedan tvärtom om behovet ökar. Det hela sker med hjälp av varvtalsreglering. Luft/vattenvärmepumpens intelligenta innerdel med inbyggd vattentank ger dessutom värmedrift under väldigt kalla vinterdagar. Värmer mellan 20m² - 220m² - Luft-vatten -Inverterkompressor
Bra köp - Mitsubishi WM85 Package Ecodan - Värmer mellan 20m² - 220m² Luft-vatten Inverterkompressor
Daikin Altherma 75-DA180 Luft-vattenvärmepump - Daikins nya generation av luft-vattenvärmepumpar är det ideala systemet för uppvärmning och varmvattenberedning för lågenergihus. Hög energiklass, prisbelönt design och miljövänligt köldmedium R32 gör Daikin Altherma 3 helt unik på marknaden och dessutom till den mest energieffektiva luftvattenvärmepumpen. Daikin Altherma 3 har en minimalistisk och stilren design som gör att värmepumpen enkelt smälter in i ditt hem. Värmer 10 - 190 m² - Inbyggt magnetitfilter - Låg ljudnivå
Prisvärd - Daikin Altherma 75-DA180
Panasonic High Performance All in One J 7kW Luft-vattenvärmepump - Panasonic Aquarea 7kW är en luft-vattenvärmepump som har allt i ett. I värmepumpen finns bland annat en 185 liters inbyggd varmvattenberedare och flera smidiga funktioner. Jämför du denna pumpen med en frånluftsvärmepump eller bergvärme kan du spara upp till 29% på din värmeförbrukning.
Klarar inte kylan lika bra - Panasonic High Performance All in One J 7KW
S-serien från NIBE har en ny design med dörr i aluminium som öppnas med ett enkelt tryck. Designen är stilren, tidlös och elegant, och smälter in i de allra flesta hem. Värme även vid låga temperaturer. Med ett SCOP värde på 5,0 levererar Nibe mer än fem gånger så mycket mer värme per år än vad den förbrukar. Luft-vattenvärmepumpen har ett klassledande arbetsområde och vid en utomhustemperatur på ner till -25 °C kan du fortfarande få värme upp till 63 °C, vilket gör att den fungerar lika bra i norra som i södra Sverige.
Tryggt val - NIBE F2120-8 och VVM S320
Certifierad Installation av luft-vattenvärmepump
Om du vill köpa en luft-vattenvärmepump utav oss, väljer du enkelt vilken installation du vill ha direkt inne på varje produkt. Här kan du läsa på om vilka installationer vi erbjuder.
Gratis offert på luft-vattenvärmepump med installation
Vi erbjuder självklart gratis offert för dig som funderar på att installera en luft-vattenvärmepump! Vi har ett brett sortiment av luft-vattenvärmepumpar från flera välkända varumärken och ett rikstäckande nätverk av installatörer.