Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Rätt inställningar för värme
Blir det inte tillräckligt varmt?
Kompletterande värme?

Använda luft-luftvärmepumpens värmeläge

Börja med att sätta luft-luftvärmepumpen i läge 'HEAT'. På vissa modeller har fjärrkontrollen en sol som symbol för värmeläget (OBS: inte att förväxla med snöflinga för kylläge).

symboler för värme och inställning

 

Med fjärrkontrollen ställer du sedan in det antal grader som du vill ha inomhus. Vi rekommenderar också starkt att du använder automatiskt fläktläge, då detta kan bidra till en bättre besparing.

» Säkra bästa besparing

Rätt inställningar för värme med luftvärmepumpen

Utgå från din önskade temperatur och ställ in termometern på någon grad över, men inte fler än så. För varje rum som värmen ska passera kommer temperaturen sjunka med någon grad.
Använd fläkten för att sprida värmen bättre genom bostaden. Med ett högre fläktläge kan du spara mer energi eftersom du inte behöver höja temperaturen lika mycket.

Ställ temperaturen lite högre än önskat

Tänk på att du kan behöva ställa värmen några grader över önskat värde, för att det ska bli tillräckligt varmt i rum längre bort. För varje rum värmen ska passera brukar temperaturen sjunka med någon grad. Ett högre fläktläge ger bättre spridning av värmen, liksom en öppen planlösning.

Experimentera med olika inställningar

Experimentera med fläktlägen, luftflödesriktningar och inställda grader, för att hitta det som fungerar hemma hos dig. Att ställa in temperaturen till 30 °C, för att få upp värmen snabbare, hjälper inte, snarare tvärtom, eftersom luft-luftvärmepumpen då kommer att avfrosta väldigt ofta.

När vädret förändras ute, måste du kanske ändra luftvärmepumpens inställningar. Vid 10 °C fungerar ett lågt fläktläge, men kanske inte vid -10 °C.

» Läs mer om fläkthastighet

Blir det inte tillräckligt varmt med luftvärmepumpen?

Användning av kompletterande värme till luftvärmepump

Sätt din primära värmekälla ett par grader under luft-luftvärmepumpens inställda värde. Din primära värmekälla ska gå på automatiskt, när luft-luftvärmepumpen inte klarar av att värma tillräckligt. Du måste också se till att komplettera med annan värme i rum, som luft-luftvärmepumpen inte når.

Om temperaturen sjunker ute och värmepumpen inte räcker till, så måste du komplettera med din andra värmekälla tills det blir mildare väder. En luftvärmepump är ett komplement till annan uppvärmning.

» Mer om vad primär värmekälla innebär

Till inställningar av luftvärmepumpens funktioner: