Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
PFAS är ett vanligt förekommande problem i dricksvattnet i Båstad
I artikeln...
Vattenrelaterade problem i Båstad
PFAS i dricksvattnet - så åtgärdar du problemet
Vattentester och vattenrening

Vattenkvalitet Båstad

Båstad, som förutom att tampas med vattenbrist under somrarna när turisterna kommer och nästan tredubblar befolkningen, har också problem med höga halter av PFAS i sitt dricksvatten på många ställen.

Vattnet som finns i grunden är relativt hårt, vilket innebär att det bär höga halter av kalk, vilka kan ge avlagringar på disk och missfärga tvätt. Så gott som alla råvattentäkter har höga halter av mikroorganismer, bekämpningsmedel och andra bakterier orsakade av mänsklig hand. De kommunala vattenledningarna klarar inte trycket.

Vad är PFAS?

PFAS är samlingsnamnet för en rad olika industriellt framtagna kemikalier. Det finns i allt från smink, till brandsläckningsskum, köksutrustning och kläder. Idag räknar man med att det finns över 5000 olika sorts kemikalier inom PFAS kategorin. Det förorenar vår miljö och är skadligt för vår hälsa. Särskilt när det oundvikligen hamnar i vårt dricksvatten. PFAS är bevisligen svårt för kroppen att göra sig av med och kan leda till en rad hälsorelaterade problem. Bland annat kan det påverka möjligheten att bli gravid och bebisens födelsevikt, leda till leverproblem och kan öka chansen att få cancer.

Vattenprover för Båstad

Rekommendationerna från livsmedelsverket är att testa sitt vatten vart tredje år. Bor man i ett utsatt område såsom Båstad, kan det dock behöva göras mer ofta. Innan du köper ett vattenreningssystem kan det också vara bra att göra en analys på ditt dricksvatten. Ett vattenprov gör du enkelt hemma och får svar direkt. Ibland kan det behövas ett mer avancerat vattentest, dessa går att beställa från ackrediterade laboratorium, som sedan analyserar dem. 

» Testa ditt vatten

Vattenrening för Båstad

Eftersom det kommunala vattenverket inte kan göra sig av med PFAS och andra bakterier innan det når vår kran, får man rå om sitt eget hus. Vi har alla vattenreningslösningar för ert hus eller lägenhet. Förutom att vattnet renas från PFAS, renas det från andra föroreningar. Effektiviteten för detta är så hög som 99%, vilket innebär rent, friskt vatten direkt ur kranen. Oavsett vad vattenanalysen visar, kommer problemen med dricksvattnet vara löst tack vare våra marknadsledande produkter för vattenrening.

» Hitta din vattenrenare här