Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
En stor vattenläckade orsakade bakterieproblem i dricksvattnet i Nyköping
I artikeln...
Vattenrelaterade problem i Nyköping
Bakterier i vattnet - vad gör man?
Så får du rent vatten i Nyköping

Vattenkvalitet Nyköping

En stor vattenläcka drabbade Nyköping och Oxelösund i början av juni 2022, vilket innebar näst intill katastrof för invånarna då allt vatten stängdes av.

Att inte kunna få tillgång till rent vatten har varit tufft för de boende, vilka dessutom blivit rådda att koka vattnet tills analyser visade att det var bakteriefritt. Detta påverkade också all offentlig verksamhet, såsom sjukhus, tandläkare, restauranger och affärer. Att stora vattenledningar går sönder är inte så vanligt, men det händer. 

Vad är sannolikheten för att det kan hända igen? Ingen vet. Det går dock att säkra sig bakteriefritt vatten som följer av trasiga ledningar och att vara så förberedd som det bara går. 

Med en vattenrenare installerad i Nyköping eller Oxelösund, hade invånarna sluppit koka vattnet vattenrenare tar bort bakterier, virus och PFAS ur tappvattnet.  

Vad är PFAS?

PFAS är samlingsnamnet för en rad olika industriellt framtagna kemikalier. Det finns i allt från smink, till brandsläckningsskum, köksutrustning och kläder. Idag räknar man med att det finns över 5000 olika sorts kemikalier inom PFAS kategorin. Det förorenar vår miljö och är skadligt för vår hälsa. Särskilt när det oundvikligen hamnar i vårt dricksvatten. PFAS är bevisligen svårt för kroppen att göra sig av med och kan leda till en rad hälsorelaterade problem. Bland annat kan det påverka möjligheten att bli gravid och bebisens födelsevikt, leda till leverproblem och kan öka chansen att få cancer. 

Vattenprover för Nyköping

Rekommendationerna från livsmedelsverket är att testa sitt vatten vart tredje år. Bor man i ett utsatt område såsom Nyköping, kan det dock behöva göras mer ofta. Innan du köper ett vattenreningssystem kan det också vara bra att göra en analys på ditt dricksvatten. Ett vattenprov gör du enkelt hemma och får svar direkt. Ibland kan det behövas ett mer avancerat vattentest, dessa går att beställa från ackrediterade laboratorium, som sedan analyserar dem. 

» Köp vattentest här

Vattenrenare för Nyköping

Vattenreningssystem för Nyköping och Oxelösund. Eftersom det kommunala vattenverket inte kan göra sig av med PFAS och andra bakterier innan det når vår kran, får man rå om sitt eget hus. Vi har alla vattenreningslösningar för ert hus eller lägenhet. Förutom att vattnet renas från PFAS, renas det också från andra föroreningar. Effektiviteten för detta är så hög som 99 %, vilket innebär rent, friskt vatten direkt ur kranen. Oavsett vad vattenanalysen visar, kommer problemen med dricksvattnet vara löst tack vare våra marknadsledande produkter för vattenrening. Var beredd på vattenläckor och andra vattenrelaterade katastrofer – ta hjälp av en vattenrenare. 

» Köp vattenrenare här