Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
Är det farligt att dricka orent dricksvatten?
I artikeln...
Vilka risker finns?
Hur undviker man orenheter i dricksvatten?
Miljöpåverkan och klimatförstöring

Risker med orent dricksvatten

En direkt effekt av orent dricksvatten är mag- och tarmproblem, som i förlängningen kan förvandlas till långvariga hälsoproblem.

Andra effekter vid längre konsumtion av orent dricksvatten är bland annat nedsatt lever- och njurfunktion.

 

Dricksvattenburna utbrott – en risk som går att undvika

Ett dricksvattenburet utbrott går inte att förutse och innebär att vattnet plötsligt blir förorenat på ett sådant sätt att många människor blir sjuka på samma gång. Vattnet innehåller då olika parasiter, virus och bakterier som bland annat kan orsaka magsjuka. Många av de ämnen som sprids i ett sådant utbrott tål klor, en tillsats som finns i små mängder i vårt dricksvatten för att motverka att dessa skadliga ämnen förs vidare till våra kranar. I Sverige finns ett antal dricksvattenburna utbrott registrerade, men det kan också finnas ett stort mörkertal. Det faktum att vattnet når ett stort antal människor på en gång i det utsatta området, gör att utbytet av information måste ske kvickt och åtgärder omedelbart måste vidtas. Sådana garantier finns inte, vilket gör systemet sårbart. Med ett eget vattenreningssystem kan du undvika problemet med dricksvattenburna utbrott eftersom en vattenrenare då avlägsnar de skadliga partiklarna från ditt kranvatten.

Ta kontroll över ditt vatten
Undvik att falla offer för dålig vattenkvalitet genom att skaffa dig en komplett lösning för ditt hushåll - få upp till 7000 liter rent vatten varje dag.

Miljöförstöring och klimatpåverkan med orent dricksvatten

Det är inte bara människan som påverkas av orent dricksvatten. Vår miljö, våra djur och boskap är också beroende av rent vatten för att växa och frodas. Genom att göra allt vi kan för att rena vårt dricksvatten, gör vi också en stor insats för djuren och miljön. Förorenat vatten kan leda till syrebrist i vattnet, vilket stoppar tillväxten av vår flora och fauna och i förlängningen till deras död. Eftersom vatten är en cirkulär råvara innebär det att allt vatten på jorden återanvänds. När vi renar vårt vatten så grundligt vi kan kommer det därmed att ha en positiv inverkan på miljön och för våra djur, såväl boskap som vilda.