Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Fördelar med ozonsanering
Många användningsområden
Sparar pengar och tid

Fördelar med ozongenerator

Att sanera med en ozongenerator har många fördelar. Metoden är mycket enkel samtidigt som den effektivt avlägsnar svåråtkomliga dofter och organiska tillväxter som inte försvinner med hjälp av kemikalier eller rengöringsmedel. Saneringen går snabbt att utföra och kräver ingen installation, samtidigt som ozongeneratorn har en lång livslängd och kan användas i många olika utrymmen.

De främsta fördelarna med att sanera med en ozongenerator är:

1
Slippa miljöfarliga kemikalier i hemmet genom ozonsanering.
2
Permanent lösning som åtgärdar problem med dålig doft effektivt och och långsiktigt.
3
Annars svåråtkomliga platser är inte längre ett problem. Ozonet kan tränga in i svåråtkomliga material och ytor, vilket gör att du effektivt kan bli av med doft på platser där rengöringsmedel annars inte biter.
4
Enkelt och effektivt. Saneringen är mycket lätt att utföra och kräver endast ett knapptryck för att startas.
5
Mångsidig lösning till flera problem eftersom du kan flytta din ozongenerator till olika utrymmen eller mellan olika platser.

Få permanenta resultat på naturlig väg med en ozongenerator

En av de kanske främsta fördelarna med en ozongenerator är att du på ett effektivt och naturligt sätt blir av med problemet med dålig lukt långsiktigt. När ozonet reagerar med de ämnen som ligger bakom doften du upplever, bryts det illaluktande ämnet och de organiska tillväxterna ner och skingras i luften. Kvar blir endast ren luft utan allergena partiklar eller illaluktande ämnen.

Avlägsnar mögeldoft och ytliga sporer

Om du har mögeltillväxt till följd av fuktskador avlägsnar ozongeneratorn såväl doften, som de ytliga mögelsporer som i längden kan skapa en rad olika problem. För att få ett permanent resultat som håller i sig är det dock viktigt att du ser till så att fukten inte kommer tillbaka eftersom det är fukten som ligger till grund för problemet i första början.

Vad är ozon?
Ozon är en naturligt förekommande gas beståendes av tre syreatomer. Ozonets kemiska komposition är grunden till dess förmåga att sanera bort oönskade dofter.

En ozongenerator fungerar för olika problem och utrymmen

En annan fördel med en ozongenerator är dess breda användningsområden. En ozongenerator kan hjälpa dig att bli av med oönskade dofter i hemmet, i husvagnen, i båten eller i sommarstugan. Även textilier och möbler saneras effektivt med hjälp av ozon tack vare att ozonet bryter ner och skingrar organiska tillväxter som kan ligga bakom unken doft i olika material.

Bli av med svåråtkomliga dofter med ozonsanering

Ett hus som doftar illa på grund av mögel, rök eller urin kan vara mycket svårt att sanera med kemiska rengöringsmedel. Med en ozongenerator kommer du åt även de mest svåråtkomliga dofterna som satt sig djupt inne i olika material utan att behöva oroa dig för konsekvenserna av att använda farliga kemikalier.

Flytta runt ozongeneratorn till olika problemområden

Eftersom ozongeneratorn endast behöver tillgång till el för att kunna startas, och inte kräver någon fast installation, är det en mycket mobil lösning som du kan använda för många olika platser och tillfällen.

Läs mer:

» Så funkar en ozongenerator

En ozongenerator sparar pengar och tid

Att sanera med en ozongenerator tar generellt inte mer än några timmar. Du sparar tid på rengöring som med traditionella remgöringsmedel annars kan ta flera veckor eller som inte ger resultat överhuvudtaget. Dessutom har en ozongenerator en lång livslängd, mellan 1500-3000 timmar, och går att använda till många olika utrymmen, vilket gör att du sparar tid på framtida inköp eftersom du kan använda en och samma maskin till flera olika problem.

» Till ozongenerator

Vill du veta mer om ozonsanering?