Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält
Bra betyg hos Prisjakt
Sveriges största installatörsnät!
Telefon 0770 - 777 600Mina Sidor
I artikeln...
Vad kan jag sanera med ozon?
Vilka utrymmen kan jag sanera?
Vilka dofter kan jag sanera med ozon?

När passar det med ozongenerator?

Upplever du problem med unken doft som du har svårt att bli av med? Oavsett doftens källa så är det troligtvis en ozongenerator du behöver.

Ozonsanering bryter ner och avlägsnar svåråtkomliga lukter och organisk tillväxt som vanliga rengöringsmedel och kemikalier inte kommer åt. Det kan handla om allt från mögellukt till röklukt, sommarstugelukt, instängd lukt eller en generellt unken doft i din husvagn, båt eller källare.

En ozongenerator sanerar både luften, textilier och möbler

Vid tillfällen då vanlig rengöring inte räcker till kan det kännas omöjligt att bli av med unken doft. Problemet kan bero på att partiklarna som skapar doften har satt sig i material såsom textilier, tapeter eller i möblerna. Det är vid dessa tillfällen en ozongenerator är ett utmärkt alternativ, eftersom ozonet tränger in i, och bryter ner, det ämne som skapar doften.

Ozon är en gas, som består av tre syreatomer, som kan splittra sig och reagera med andra ämnen. När denna reaktion sker, bryts de ämnen som ligger bakom doften ner och skingras i luften. Kvar blir ren luft som inte luktar och som dessutom innehåller färre allergener och mikroorganismer än tidigare. En effekt som inte uppstår vid rengöring med vanliga kemikalier likt klorin.

» Utforska ozongenerator för olika utrymmen

Ozongenerator passar särskilt bra för allergiker

En direkt effekt av ozonets förmåga att bryta ner, och på så sätt avlägsna, svåråtkomliga dofter är att dess verkan är mer permanent och fullvärdig än den som uppstår med andra rengöringsmedel. Exempelvis kan sanering med en ozongenerator hjälpa när en allergiker behöver vistas i ett utrymme som tidigare har utsatts för den allergen som personen är känslig mot, exempel kan vara mögel, rök eller pälsdjur.

Många gånger räcker det inte att städa och vädra dessa utrymmen för att en allergiker ska kunna vistas fritt i rummet. Med en ozongenerator bryts de allergena ämnena ner och försvinner permanent så länge utrymmet inte utsätts för det allergena ämnet igen.

Dofter som effektivt saneras bort med hjälp av en ozongenerator är:

  • mögellukt
  • urinlukt
  • instängd lukt i källare, förråd eller sommarstuga
  • röklukt
  • lukt från husdjur
  • unken doft i husvagn, båt eller sommarstuga
  • unken doft utan känt ursprung som är svårt att bli av med.

En ozongenerator hjälper dig med att effektivt bli av med dålig lukt,