Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Så påverkar värmeåtervinning din energiförbrukning
Så mycket energi kan du återvinna
Så mycket pengar kan du spara

Spara energi med värmeåtervinning

Ventilation leder oundvikligen till energiförluster när uppvärmd luft ventileras ut, och kall luft ventileras in i bostaden. Med värmeåtervinning med en ventilationsvärmeväxlare kan du få in ny och frisk luft i bostaden samtidigt som värmen från inomhusluften lagras och återanvänds. Resultatet blir ett friskare inomhusklimat för lägre energikostnader.

Därför sänker värmeåtervinning din energiförbrukning

Alla byggnader är beroende att ett luftombyte för att inomhusklimatet ska vara hälsosamt och optimalt. När vi tar in kall luft utifrån och ventilerar ut uppvärmd luft inifrån ökar vi behovet av uppvärmning i byggnaden. Mer energi går åt till att värma upp den nya luften så att temperaturerna inomhus hålls på en jämn nivå.

Värmeåtervinning åtgärdar problemet med värmeförluster vid vädring, genom att lagra och återvinna värmen i din inomhusluft, innan den ventileras ut. Värmen används sedan till att värma upp den luft som kommer in utifrån, vilket leder till att din värmekälla förbrukar mindre energi för att upprätthålla rätt temperatur inomhus. Med en effektiv ventilationsvärmeväxlare kan du återvinna över 90% av energin i inomhusluften, vilket sänker ditt energibehov avsevärt.

Behåll värmen i huset med hjälp av värmeåtervinning

För många känns det motsägelsefullt att ökad ventilation kan vara synonymt med energibesparing, men med värmeåtervinning i huset blir energibesparingen större samtidigt som ventilationen förbättras.

Värmeåtervinning med ventilationsvärmeväxlare hjälper dig att behålla, och återanvända, värmen från din inomhusluft samtidigt som du förbättrar din luftcirkulation och kvaliteten på din inomhusluft. Du slipper öppna fönster och dörrar, eller installera fler ventiler, för att få in mer frisk luft i huset.

Så mycket kan du spara med värmeåtervinning

En effektiv ventilationsvärmeväxlare kan återvinna över 90% av värmen från din inomhusluft, värme som annars hade ventilerats rakt ut. Värmeåtervinning går att installera i alla olika typer av rum, och monteras enkelt genom två hål i ytterväggen.

» Till värmeåtervinning

FTX-aggregat, värmeväxlare och värmeflyttare ger dig bättre värmespridning och värmeåtervinning