Hoppa till huvudinnehållHoppa till sökfält

Produktrådgivning

Vardagar 08-17

Vi hjälper dig med

  • Produktfrågor
  • Nya beställningar
0770 - 777 600

Kundservice

Vardagar 09-16

Vi hjälper dig med

  • Leveransfrågor
  • Reklamationer
0770 - 777 600
Mina Sidor
I artikeln...
Cirkulera luft mellan stängda rum
Då passar det med värmeflyttare
Så fungerar det

Cirkulera luft mellan rum

Stänger tonåringarna dörren till sitt rum och får inte värme från luftvärmepumpen? Vill du kunna stänga dörren till arbetsrummet, för att få jobba i fred, utan att det då blir för kallt? Med en värmeflyttare, eller luftförflyttare, kan du förbättra cirkulationen av värme mellan rum. Värmeflyttaren sätter den uppvärmda luften i rörelse, så att effekten av din luftburna värmekälla förbättras och din energibesparing blir ännu högre.

Få bättre effekt med din värmekälla med en värmeflyttare

När du har en luftburen värmekälla är spridningen av din inomhusluft extra viktig för att säkerställa en jämn temperatur i hela bostaden. Om luftcirkulationen i huset är försämrad kan värmen inte sprida sig och koncentreras då till en avgränsad del av huset.

Vid en luftvärmepump brukar temperaturen minska med någon grad för varje rum luften ska in i. Och luftvärmepumpen känner av temperaturen i det rum där den är. Är det lagom varmt där, pausar den värmeproduktionen - samtidigt som det är för kallt längre bort. Resultatet blir en ojämn temperatur där vissa rum ofta får för hög temperatur medan andra blir utan värme.

En värmeflyttare åtgärdar problemet genom att med hjälp av en fläkt öka luftcirkulationen mellan rum, så att värmen når stängda utrymmen eller rum som befinner sig långt bort från värmekällan.

Med ökad luftcirkulation kommer också ett förbättrat inomhusklimat och en bättre luftrening, eftersom bostadens ventilation förbättras. Att se till att luft cirkulerar mellan utrymmen är lika viktigt för inomhusklimatet som att ha ett tillräckligt flöde av till- och frånluft i bostaden.

»Till värmeflyttare

Värmeflyttare ökar din energibesparing

En värmeflyttare är tack vare dess låga driftskostnader en mycket energieffektiv lösning när du vill få en jämnare temperatur i rum som är belägna på samma våningsplan. Med hjälp av fläkten, sprider luftförflyttaren värmen till utrymmen dit värmen annars inte når, utan att du behöver använda mer energi för att komplettera din befintliga värmekälla.

En värmeflyttare i konstant drift kostar ungefär 35 kronor om året, men kan ge en besparing på upp till 40%.

Visste du att...
Det även finns värmeflyttare som hjälper dig att sprida värmen till övervåningen?

Så cirkulerar du luft mellan rum med en värmeflyttare

Genom att montera en luftförflyttare mellan två väggar sprider du värmen även till stängda utrymmen. Värmeflyttaren bör monteras horisontellt i den vägg som är belägen mellan två angränsande rum.

Visste du att...
En värmeflyttare även fungerar med din AC när du vill sprida kyla till större delar av bostaden?